Πνευματικά ωφέλιμα

Οταν η Παναγία έσωσε Έλληνες στρατιώτες στα βουνά της Ηπείρου - Θαύμα καταγεγραμμένο στα αρχεία του ΓΕΣ

Μια συγκλονιστική μαρτυρία της παρουσίας της Παναγίας σε ΄Έλληνες στρατιώτες έχει καταγραφεί στα αρχεία του γενικού επιτελείου στρατού, ενώ το ίδιο το επιτελείο εξέδωσε βιβλίο του στρατηγού Κατσιμήστου ο οποίος εξιστόρησε τα γεγονότα που έζησαν ο ίδιος, ο ανθιπασπιστής Αλέξανδρος Χρυσοχόος και Νικόλαος Κάνζιαρος αλλά και όλη η διμοιρία.
Οπως θα ακούσετε και στο βίντεο, η ιστορία διαδραματίζεται στα βουνά της Ηπείρου κατά τον πόλεμο του 40.

Η κατάσταση ήταν απελπιστική και ο Μουσολίνι προχωρούσε απειλητικά. Οι νεαροί στρατιώτες εξαθλιωμένοι από την πείνα και τα κρυοπαγήματα δεν είχαν άλλη παρηγοριά από την προσευχή τους στην Παναγία.

Γονάτιζαν και με δάκρυα στα μάτια την παρακαλούσαν.

Σε κάποια ανάπαυλα ανασυγκρότησης δυνάμεων ο στρατιώτης Νικόλαος Κάντζιαρος που προσευχόταν με πόθο ξαφνικά βλέπει μπροστά του μέσα στα χιόνια μια γυναίκα.

Εκείνος προς στιγμήν τρόμαξε και εκείνη του λέει

«Μη φοβάσαι παιδί μου, είμαι η Παναγία. Είστε υπό την προστασία μου και ο ελληνικός στρατός θα νικήσει.»
Τα χείλη του νεαρού στρατιώτη έτρεμαν αλλά μέσα του πλημμύρισε από γαλήνη.

Η Παναγία ζήτησε στους στρατιώτες να αλλάξουν κατεύθυνση κι έτσι η συγκεκριμένη διμοιρία σώθηκε από τον εχθρό εκείνη την φορά ενώ σύντομα τα στρατεύματα του Μουσολίνι αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. Ο ελληνικός στρατός νίκησε.
Οι νεαροί στρατιώτες και ο ανθυπασπιστής συνέταξαν μετά από εντολή του στρατηγού τους έγγραφη αναφορά την οποία έστειλαν στο γενικό επιτελείο όπου και είναι καταγεγραμμένη σήμερα ως ιστορικό ντοκουμέντο ενώ εκδόθηκε και σε βιβλίο με τον τίτλο «Ήπειρος η Προμαχούσα»

Στο βίντεο που ακολουθεί η μαρτυρία του τότε στρατιώτη που είδε την Παναγία είναι συγκλονιστική, ο οποίος με δάκρυα προσπαθεί να εξιστορήσει την παρουσία της Θεοτόκου που τους σκέπασε στον πόλεμο.

iellada.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ