Κυβέρνηση

Οριστικό: Εκλογές μέσα στο 2018 - Αμερικανικές χειροπέδες για ΝΔ; "Υπάρχουν και τρεις αμερικανοί μάρτυρες -Σας δίνουμε τα στοιχεία, αλλά θα το φτάσετε ως το τέλος"

"Υπάρχουν και τρεις αμερικανοί μάρτυρες εκτός από τους τρεις προστατευόμενους εδώ! Σας δίνουμε τα στοιχεία, αλλά θα το φτάσετε ως το τέλος" φέρεται να είπαν οι ΗΠΑ. Εκλογές μέσα σε περίοδο πρωτοφανούς, για τα πρόσφατα πολιτικά χρονικά, πόλωσης, μπαίνει η χώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, εμπλέκοντας 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς σε μίζες.

Ολες οι χώρες με μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή βλέπουν εκλογές μέσα στο 2018 ώστε να αποτραπεί η αυτοδυναμία της ΝΔ και αν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η οριστική εξουδετέρωση της. Εκλογές μέσα σε κλίμα τοξικότητας, μίσους και φοβερών καταγγελιών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει το "ηθικό πλεονέκτημα" και να πέσουν φυλακές σε στελέχη-βουλευτές ΝΔ διαλύοντας κυριολεκτικά την παράταξη. Φυσικά με αμερικανική βοήθεια.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες για τη χώρα.

Σύμπτωση ή όχι, ο Α.Σαμαράς απειλείται με χειροπέδες καταγγέλοντας τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ, τον Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για εκδίκηση της Ιστορίας λόγω Λαϊκού Συνδέσμου ή κάποιοι τον "κρατούσαν" εδώ και καιρό και απλά τώρα ανταποδίδουν;

Γιατί αν δεν πάνε στην φυλακή αυτοί που καταγγέλλονται, δηλαδή αν δεν υπάρξουν στοιχεία ενοχής, σίγουρα αυτοί με την σειρά τους θα στείλουν στην φυλακή αυτούς που καταγγέλλουν, μόλις οι πρώτοι γίνουν κυβέρνηση.

Είναι πολύ μεγάλο το "σκάνδαλο" ή η "σκευωρία" (η δικαιοσύνη θα κρίνει ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχει η διερεύνηση που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει) για να το/την καταπιούν, αμφότεροι, καταγγέλλοντες ή καταγγελλόμενοι...

"Υπάρχουν και τρεις αμερικανοί μάρτυρες εκτός από τους τρεις προστατευόμενους εδώ! ΗΠΑ:Σας δίνουμε τα στοιχεία, αλλά θα το φτάσετε ως το τέλος"

«Η Novartis έλεγχε την πληροφόρηση και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα, γιατί έχοντας κυρίαρχη θέση στη χώρα μας είχε τεράστια οφέλη παγκοσμίως. Η τιμολόγηση στην Ελλάδα, διαμορφώνει τιμές φαρμάκων μέχρι τη Βραζιλία, άρα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τις αμερικανικές αρχές, που εποπτεύουν και παρακολουθούν κάθε εξέλιξη γιατί θεωρούν την υπόθεση δική τους, αν και το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα».

Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ( Πρώτη Είδηση ) ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος υποστήριξης των πληροφοριοδοτών, της αμερικανικής κυβέρνησης, εκείνων που όπως τόνισε, «έδειξαν το δρόμο, ως ενάγοντες, στους 3 μάρτυρες προστασίας των ελληνικών αρχών».

«Οι αμερικανοί εισαγγελείς αποκαλούν ήρωες στη μάχη της διαφθοράς τους εκεί πληροφοριοδότες, ντροπή που εδώ τους λέμε κουκουλοφόρους», τόνισε ο δικηγόρος δίνοντας όλο το χρονικό της υπόθεσης:

Ο ασκός του αιόλου, άνοιξε όπως είπε ο κ Σαράκης, όταν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία, βάσει αμερικανικού νόμου για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το 2014 ήταν δύο τα στελέχη της Novartis που συνέταξαν δικόγραφο κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα για 29 χώρες, ενώ προστέθηκε και ο τρίτος μάρτυρας, το 2017.

«Υπάρχουν τρεις πληροφοριοδότες της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλοι τρεις προστατευόμενοι που έδωσαν στοιχεία στις ελληνικές αρχές. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες έδειξαν πολύ ψηλά, σε πολιτικά πρόσωπα, ονόματα διευθύνσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς», προσθέτει ο κ.Σαράκης.

Στην ελληνική Βουλή διαβιβάστηκαν μόνο οι καταθέσεις μαρτύρων των ελληνικών αρχών, δεν διαβιβάστηκαν στοιχεία από τους άλλους τρεις πληροφοριοδότες των αμερικανικών αρχών, διευκρίνισε.

Η ελληνική έρευνα ξεκίνησε ζητώντας τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης, με βάση διαρροή το Δεκέμβριο του 2016. Ακολούθησε η παρέμβαση Κοντονή που ζήτησε από εισαγγελέα διαφθοράς Ράικου τη συνδρομή αμερικανικών αρχών κι έτσι ξεκίνησε η στενή συνεργασία.

Βάσει διακρατικής συμφωνίας ισχύει αρχή αμοιβαιότητας άρα τα στοιχεία αμερικανικών αρχών διαβιβάζονται προς επεξεργασία στις ελληνικές αρχές και αμφίδρομα.

«Θεωρώ ότι έχουν δοθεί τα πάντα», τόνισε ο κ.Σαράκης, σημειώνοντας: «Λένε οι ΗΠΑ, σας παρέχουμε στοιχεία, αλλά η υπόθεση πρέπει να φτάσει ως το τέλος και τα στοιχεία να μη διαρρεύσουν».

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Τους έπιασαν για παράνομο χρηματισμό και «κελάηδησαν»

Ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδια της εταιρείας δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ‘κελαηδούν’ και να ‘δίνουν’, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», είπε σχετικά ο Παύλος Πολάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, απάντησε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και εξήγησε τα δύο σημεία πάνω στα οποία βασίζονται τα λεγόμενά του:

«1ον .Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75» (κάτι που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα), είπε ο Παύλος Πολάκης και διευκρίνισε πως τις τιμές στα φάρμακα της διαμόρφωνε στην Ελλάδα το υπουργείο Εμπορίου, μέχρι και το 2010, οπότε και ανέλαβε το υπουργείο Υγείας τη διαδικασία.

«2ον .Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες. Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή. Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «αυτά τα 85 δισ. μαζί με τα 100 δισ. των δημόσιων έργων και τα 150 δισ. των εξοπλισμών δημιούργησαν το δημόσιο χρέος».

«Στα μνημόνια μεταφέρθηκε ο καθορισμός της τιμής στο Υγείας και μπήκε οριζόντιο μαχαίρι στην φαρμακευτική δαπάνη, που είχε φτάσει αθροιστικά στα 9 δισ. που την κατέβασε στα σημερινά επίπεδα», σημείωσε και συνέχισε πως «εκεί μια σειρά δεσποζουσών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis ‘μίζωσε’. Μετά αξιοποίησε -και φαίνεται και περιγράφεται στη δικογραφία- για να υποστεί μικρότερες μειώσεις από άλλες εταιρείες και να πετύχει υψηλότερες τιμές σε άλλα φάρμακα».

Ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω Υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο», τόνισε.

«Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει κι όχι να απειλείς της Δικαιοσύνη», είπε απευθυνόμενος σε όσων τα ονόματα φέρονται να περιέχονται στη δικογραφία.

«Τα λέω εδώ και δύο χρόνια δημόσια όλα αυτά. Κάποιες εταιρείες, για να γλιτώσουν περνούσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αυτά είναι πράγματα που έχουν ακουστεί από το βήμα της Βουλής εδώ και δύο χρόνια», κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Πικραμμένος: Γελοιότητα ότι πήρα 100.000 ευρώ μίζα – Ίσως ενοχλεί η σχέση μου με τον Μητσοτάκη

«Ποτέ δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ερωτηθείς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κλαυσίγελο» την εμπλοκή του, καθώς όπως είπε, «λένε ότι μου έχουν δώσει 100.000 ευρώ», αλλά ούτε πού ούτε ποιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε γνώση του Π.Πικραμμένου, καθώς όπως εξήγησε δεν έχει πάρει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του, αναφέρεται ότι «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε πάνω στο γραφείο του Φρουζή τα χρήματα και όταν ρώτησε "για ποιον είναι αυτά τα χρήματα" έλαβε την απάντηση ότι "είναι για τον Πικραμμένο"».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, «οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να είναι υπάλληλοι της Novartis».

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, εξήγησε ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών «και ασχολήθηκα γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έδινε τα χρήματα στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει τα φαρμακεία και αναζητήσουμε τρόπους για να μπορέσουμε να δώσουμε φάρμακα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι, δεν ήταν ο ίδιος που είχε έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά οι συνεργάτες της υπηρεσιακής κυβέρνησης. «Εγώ όχι, είχα συγκαλέσει τρεις συσκέψεις στο Μαξίμου», για το ζήτημα, τόνισε.

Αναφορικά με άλλου τύπου επαφές, σημείωσε ότι «μας ζητούσαν να κάνουμε ανατιμολόγηση στις τιμές των φαρμάκων, όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, καθώς ήμασταν υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεπώς και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα».

Όσο αφορά στο πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής, αλλά και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε:

«Βλέπω έναν εφιάλτη! Θα κάνω αυτό που πρέπει, είναι σοβαρό το θέμα. Δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις ή όχι, θα το αποφασίσω όταν δω περί τίνος πρόκειται και από πού ήρθε αυτό το πράγμα» και διερωτήθηκε «γιατί εγώ; Έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχει ακουστεί τίποτα από κανέναν. Και τώρα ξαφνικά;».

Ενώ κληθείς να υποθέσει γιατί εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση, συμπέρανε πως:

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί με εμπλέκουν. Ίσως ενοχλεί η παρουσία μου και οι σχέσεις που είχα με την οικογένεια Μητσοτάκη»

«Θα ζητήσω τα στοιχεία της δικογραφίας, για να δω τις περαιτέρω ενέργειας. Δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια», κατέληξε.

Δείτε Βίντεο με τις εξελίξεις

https://www.youtube.com/watch?v=AycHuDvuXco

https://www.youtube.com/watch?v=3P0Cyl1gXig

https://www.youtube.com/watch?v=3GPtNMEfS9A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...