Κυβέρνηση

«Ξύλο» Πολάκη-Γεωργιάδη για την Novartis: Είναι στελέχη της εταιρείας – Δεν είναι ανώνυμοι [βίντεο]


«Φωτιές» για την υπόθεση Novartis «άναψε» το πρωί της Τρίτης ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδειξε πως γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες καθώς είπε ότι πρόκειται για στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν».

Ο κ. Πολάκης, όταν ρωτήθηκε πως γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι είναι ενημερωμένος και προς επίρρωσιν των όσων είπε πρόσθεσε ότι είναι γιατρός.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, είναι γνωστό ότι και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου συγγενείς του, οι οποίοι κατηγορούνταν και οι ίδιοι για χρηματισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν εναντίον του και έδωσαν στοιχεία στις αρχές.

Στις δηλώσεις Πολάκη αντέδρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μέσω Twitter ανέφερε πως δεν πρόκειται για ανώνυμους μάρτυρες αφού τους γνωρίζει η κυβέρνηση:

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος».

«Πώς ξέρει ο Πολάκης ότι είναι υπάλληλοι;»

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μίλησε για στημένες καταθέσεις και ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει αναφορά σε βάρος του από μάρτυρα ο οποίος αναφέρει ότι «ο κ. Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι θα τα έδινε στον Μάριο Σαλμά», ο μάρτυρας μάλιστα φέρεται να αναφέρει ότι η «Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη από τις μετέπειτα ενέργειες» του τότε υπουργού.

Ο κ. Σαλμάς λέει μάλιστα ότι η πρόκειται για μια κατάθεση που ελήφθη μόλις την περασμένη Κυριακή από τον μάρτυρα με ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στη δικογραφία δεν αναφέρεται εάν πρόκειται για υπάλληλο της Novartis και αναρωτήθηκε πως γνωρίζει ο κ. Πολάκης ότι είναι. Αυτό, όπως είπε δείχνει ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=7dU3Z91R0H8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ