Πατριαρχεία

Ξεσάλωσαν οι σχισματικοί στην υποδοχή του Βούλγαρου προέδρου με τους Μητροπολίτες της Βουλγαρικής Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το οποίο έχει αναλύσει διεξοδικά με επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ το ζήτημα των σχέσεων της Βουλγαρικής Εκκλησίας με τους σχισματικούς των Σκοπίων, αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες πως με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ στα Σκόπια θα παιχθεί ένα ακόμη επεισόδιο αφού συνοδεύεται από δύο μητροπολίτες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Κυπριανο της Στάρα Ζάγκορα και Νικόλαο της Φιλιππούπολης.

Πράγματι στις 17 Φεβρουαρίου ο Βούλγαρος Πρόεδρος μαζί με τους δύο μητροπολίτες της Βουλγαρικής Εκκλησίας επισκέφθηκαν το μοναστήρι Μπιγκόρσκι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα την παραμονή της Εβδομάδας της Συγχώρεσης και την αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής ρίχνοντας νερό στο μύλο της σκοπιανής προπαγάνδας!

Ο Βούλγαρος πρόεδρος σε μήνυμά του το βράδυ στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που ήταν πρώτος ξένος πρόεδρος που επισκέφθηκε το μοναστήρι.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το ρόλο της Μονής Μπιγκόρσκι για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της φιλίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Έφυγα από αυτό το μέρος με μια αίσθηση καθήκοντος και με την πεποίθηση ότι πρέπει να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ακόμη μεγαλύτερη φιλία, για να είμαστε πιο κοντά», έγραψε ο Ράντεφ για την επίσκεψή του στο μοναστήρι των σχισματικών.

Οι φιλοξενούμενοι χαιρετίσθηκαν από την ηγούμενο του μοναστηριού, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο και τη μοναστική αδελφότητα καθώς και αποστολής μοναχών από τα μοναστήρια Ρέτσιτσα, Πρετσίστα και Κνεζίνο, που ανήκουν στην σχισματική εκκλησία των Σκοπίων.

«Είναι τιμή μας και συγχρόνως ευγνώμονες σε εσάς, εξοχότατε πρόεδρε Ράντεφ, γιατί είσαι ο πρώτος πρόεδρος άλλης χώρας, ο οποίος επισκέπτεται το χιλιόχρονο μοναστήρι Μπιγκόρσκι.

Πιστεύουμε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία… Στην πραγματικότητα, με την παρουσία σας εδώ, βλέπουμε ολόκληρο τον αδελφό βουλγαρικό λαό.Η επίσκεψη, όπως πρόσθεσε, λαμβάνει χώρα τη χρονιά που η Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας, της οποίας ο πρώτος αρχιεπίσκοπος ήταν ο ιδρυτής της Μονής Μπιγκόρσκι, ο Γιοβάν Ντεμπράν, γιορτάζει την χιλιετηρίδα της», είπε ο αρχιμανδρίτης Παρθένιος.

Τους σχισμαστικούς μοναχούς ευλόγησαν οι δύο Βούλγαροι Μητροπολίτες καθώς επίσης μετέφεραν μήνυμα του Βούλγαρου Πατριάρχη, Νεόφυτου.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=H5rd3S21xEU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ