Ένοπλες Συρράξεις

Ξεκληρίζουν τις ειδικές δυνάμεις των Τούρκων οι Κούρδοι- Ανοίγουν σαν μανιτάρια τα LEO-2A4 - "Oι ΗΠΑ μου κατέρριψαν το εθνικό ελικόπτερο" είπε ο Ερντογάν


Από αύριο να περιμένουμε θύελλα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Δύο γεγονότα έγιναν γνωστά, πρώτον η παράδοση αμερικανικού οπλισμού Javelin, MANPADS προς τους Κούρδους και η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε τουρκικές εταιρείες. Ο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για την κατάρριψη του εθνικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ.

Ταυτόχρονα η τουρκική επιχείρηση πνίγεται στο αίμα ενώ ακόμη και ιρανικές πολιτοφυλακές πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων. Τα Leopard-2A4 φαίνεται ότι έχουν προβληματάκια καθώς ακόμη ένα εντοπίστηκε με διάρρηξη σωλήνα.

Έντεκα νεκρούς μετρά μέσα σε 24 ώρες ο τουρκικός στρατός στο Αφριν.

Ακόμη εννέα τραυματίστηκαν στο πλαίσιο τη επέμβασης της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, στον απολογισμό που εξέδωσε το Σάββατο.

Δύο από τα θύματα είναι οι χειριστές που έχασαν τη ζωή τους στη κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται με την κάθε νέα ώρα, την στιγμή που η κουρδική πλευρά ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είμαι υψηλότερος.

Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τους Κούρδους να στέλνουν πύρα προς τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού. Στο βίντεο ακούγονται και πανηγυρισμοί στα περσικά....

Μεγάλο πλήγμα στις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Εννέα από τους έντεκα νεκρούς μέλη ειδικών δυνάμεων.

Η «κόλαση» έχει ήδη ξεκινήσει στο συριακό έδαφος.

Βίντεο που καταγράφηκε στη βορειοδυτική Συρία κοντά στην Αφρίν  δείχνει ένα βαρύ  φορτηγό που μεταφέρει και Τούρκους αξιωματικούς (με τέτοια οχήματα μετακινούνται συνήθως)  να ανατινάζεται  από Κούρδους αντάρτες .

Στην αρχή δεν είχε γινεί γνωστό ποιοι ήταν οι επιβάτες του οχήματος.

Φαίνεται ότι οι Κούρδοι διέθεταν πολύ καλή πληροφόρηση....

Το όχημα που διέθετε  πολυβόλο  μετέφερε αντάρτη του FSA και Τούρκους αξιωματικούς σ  έναν επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Afrin, ανατινάχθηκε  μετατρεπόμενο σε κομμάτια μετά από άμεσο χτύπημα από έναν αντιαρματικό πύραυλο από ρωσικής κατασκευής σύστημα 9K111 Fagot (NATO Reporting Name: AT-4 Spigot) των Κούρδων .
https://twitter.com/Ozkok_/status/961598516085841920?ref_src=twsrc%5Etfw

Πρόκειται για τις περιβόητες ενέδρες των Κούρδων με τις οποίες εξουδετερώνονται τουρκικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, και οχήματα που κινούνται "ανυποψίαστα" στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ