Αρχείο

Νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα μας εντοπίζει με ακρίβεια 99%

Το Nvidia Metropolis είναι το παράρτημα της εταιρίας το οποίο ασχολείται με τα λογισμικά αυτά, ενώ με βάσει τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόματη αναγνώριση προσώπων μέσα από τις κάμερες ασφαλείας CCTV.

Η Nvidia σε συνεργασία με την γνωστή στον τομέα του AI, AnyVision, θα αναπτύξουν και θα εγκαταστήσουν το σύστημα αυτό, στα δίκτυα κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν η εφαρμογή απαιτεί καινούριες ή είναι συμβατή και με τις παλιές υποδομές.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να εντοπίζει με ακρίβεια 99% τα πρόσωπα των περαστικών και έτσι οι ύποπτοι κατά της εξουσίας θα συλλαμβάνονται.

Η πλατφόρμα, όπως ισχυρίζονται οι εταιρίες, θα είναι διαθέσιμη και σε κινητή μορφή, η οποία θα βοηθά τους οργανισμούς ασφαλείας να εντοπίσουν πρόσωπα ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά τους.

Η Nvidia, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες όπως η Cisco, η Genetec και η MotionLoft για την υλοποίηση διαφόρων τέτοιων εφαρμογών, οι οποίες στοχεύουν στη επίλυση προβλημάτων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ