Κοινωνία

Μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους – Απειλούν να ισοπεδώσουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Κ. Γιαγτζόγλου

Άλλη μια επίθεση πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κ. Γιαγτζόγλου. Αυτή τη φορά στόχος ήταν το γραφείο της καθηγήτριας εγκληματολογίας, Χριστίνας Ζαραφωνίτου.

Σε κείμενο που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η κυρία Ζαραφωνίτου κατέχει κομβικό ρόλο στην αντ-εγκληματική, αντ-εξεγερτική και αντι-μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κα. Ζαραφωνίτου, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της στο Πάντειο πανεπιστήμιο, την ώρα που η ίδια απουσίαζε και αφού έσπασαν την πόρτα προκάλεσαν φθορές.

Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια ενώ για το συμβάν οι νεαροί ανήρτησαν σχετική ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο νοσοκομείο ο Γιαγτζόγλου

Ο αντιεξουσιαστής Ντίνος Γιαγτζόγλου που βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας, διακομίστηκε το απόγευμα εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας.

Ο προφυλακισμένος για την αποστολή του τρομοπακέτου στον Λουκά Παπαδήμο υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του στις φυλακές της Λάρισας και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου ζητά τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού

«Θα ισοπεδώσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Στο μεταξύ βίντεο-ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση σε τζαμαρίες της οδού Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ομάδα αγνώστων εμφανίζεται να προκαλεί ζημιές σε καταστήματα της πρωτεύουσας.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και ο Νίκος Στραβελάκης έντονη είναι η ενόχληση από τα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών στα σημεία.

Με ανάρτησή τους στο indymedia αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στην Ερμού και διαμηνύουν ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ

ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ

Αναρχικοί –ες».

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν κάδους μπροστά στο ΑΠΘ

Το πρωί, τρεις κάδους απορριμμάτων πυρπόλησε ομάδα κουκουλοφόρων μπροστά στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στον χώρο έσπευσε Πυροσβεστικό όχημα συνοδευόμενο από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έσβησε τη φωτιά που είχε προκληθεί.

Στο σημείο του συμβάντος, όπως μετέδωσε το thestival.gr, οι δράστες πέταξαν τρικάκια, τα οποία έγραφαν «Δύναμη στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου».

Σε ανάρτησή τους στο indymedia αντιεξουσιαστές αναλαμβάνουν την ευθύνη και αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα 28/2 στήσαμε πύρινα οδοφράγματα στην οδο΄Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πετάξαμε τρικάκια ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου,που ξεκινησε απεργία πείνας στις 21/2 και δίψας στις 25/2 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΤΙΝΟ ΓΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΕΙ...

αναρχικοί/ές»

Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» για τον Γιαγτζόγλου

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι έληξε η κατάληψη στα γραφεία της «Αυγής» σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Μάλιστα, αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, όπου αλληλέγγυοι σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι «απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού».

Όπως επισημαίνεται, «η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς έχει ήδη χάσει παραπάνω από το 10% του σωματικού του βάρους, γεγονός που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο».

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τις επιθέσεις με βόμβες-δέματα.

Επιθέσεις και στην Πάτρα για τον Γιαγτζόγλου: Εμπρηστικός μηχανισμός σε όχημα αστυνομικού

Επιθέσεις έκαναν σήμερα τα ξημερώματα αναρχικές ομάδες στην Πάτρα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Όπως αναφέρει το thebest.gr πυρπόλησαν ΑΤΜ, πέταξαν 10 μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Γεωργίας, έσπασαν τζαμαρίες, βάζοντας φωτιά σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ ενώ παγίδευσαν και με εμπρηστικό μηχανισμό αυτοκίνητο αστυνομικού.

Στην ανάρτησή τους στο indymedia οι "Συνομωτικοί Πυρήνες Αλληλέγγυων Αναρχικών», δηλώνουν μεταξύ άλλων:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου με ΣΥΝΕΧΕΙΑ και είμαστε έτοιμοι να βγούμε βίαια μπροστά, με κάθε κόστος, σπάζοντας ό,τι σπάζεται και καίγοντας ό,τι καίγεται. Όταν τα πρόβατα κοιμούνται οι λύκοι ουρλιάζουν. Με σώμα ψυχή και νου στον αγώνα αλληλοστηριζόμαστε με συνενοχή και δεν ξεχνάμε τα έγκλειστα συντροφια μας. Ό,τι πράττεις, είσαι..».

ΛΑΕ: Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κ. Γιαγτζόγλου

https://youtu.be/oS_1yZ1C4JY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...