Πολιτική

Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά

Tον κώδωνα του κινδύνου για «απώλειες στα εθνικά θέματα από de facto καταστάσεις που διαμορφώνονται εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών», αναμένεται να κρούσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά στις τελευταίες εξελίξεις που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ και θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που τηρεί.

Εκτενή αναφορά προτίθεται να κάνει και στο «Μακεδονικό», εκφράζοντας τη διαφωνία του για την τροπή που φαίνεται να λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ο κ. Μητσοτάκης θα επικρίνει τον προωθούμενο «τεμαχισμό της λύσης», επιμένοντας ότι ταυτόχρονα με το ονοματολογικό πρέπει να επιλυθούν και τα ζητήματα που άπτονται του αλυτρωτισμού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί την Παρασκευή στο Μόναχο για να μετάσχει στο Munich Security Conference, στο οποίο επίσης θα δώσει το παρών και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον αρμόδιο τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την πρόθεση να βρεθεί τετ α τετ με τον κ. Μητσοτάκη. Το αίτημα του κ. Καμμένου απερρίφθη από την Πειραιώς που υπενθύμισε ότι εκκρεμεί κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στην οποία έχει ζητηθεί να προσέλθουν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Novartis και οικονομία

Η συνεδρίαση της γαλάζιας της Κ.Ο. ήταν προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι) προτού να προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, πάντως, θα αναφερθεί και στην υπόθεση Novartis, καθώς επίκειται η συζήτηση της πρότασης για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Όπως επίσης και στα μεγάλα ζητήματα της Οικονομίας, επιμένοντας στην ανάγκη να εκπονηθεί ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...