Αρχείο

Μακελειό στη Ρωσία: Ισλαμιστής εκτέλεσε 4 γυναίκες έξω από χριστιανική εκκλησία - Εικόνες ντοκουμέντο


Τέσσερις γυναίκες νεκρές και άλλοι τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός δολοφονικής επίθεσης από 23χρονο έξω από ορθόδοξη εκκλησία στη Ρωσία. Όλα συνέβησαν μετά το τέλος της λειτουργίας, την Κυριακή (18.02.2018).

Συνολικά, οι νεκροί της επίθεσης είναι πέντε, αφού έχασε τη ζωή του και ο νεαρός δράστης. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Video ντοκουμέντο έχει καταγράψει τη στιγμή των πυροβολισμών έξω από την εκκλησία στην πόλη Κίζλιαρ, στο Νταγκεστάν στη νοτιοανατολική Ρωσία.

Ο 23χρονος δράστης άνοιξε πυρ με καραμπίνα την ώρα που ο κόσμος έβγαινε από την εκκλησία. Η λειτουργία ήταν αφιερωμένη στο φεστιβάλ της Μασλένιτσα, το οποίο σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής για τους Ρώσους, Ορθόδοξους Χριστιανούς.

«Όλα έγιναν μπροστά στην εκκλησία»
Αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού δήλωσε πως ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί την ώρα που ο κόσμος έβγαινε από την εκκλησία.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στην εκκλησία. Έτσι έδωσαν χρόνο στους φρουρούς ασφαλείας να αντιδράσουν.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, μανάδες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι άνθρωποι. Πιστεύω ότι ο Θεός μας έσωσε και δεν επέτρεψε στον άνδρα να μπει στην εκκλησία» είπε μια γυναίκα. Πρόσθεσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να φύγει από τον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο 23χρονος είχε μαζί του μια γυναίκα συνεργός. Εκείνη, όμως, έφυγε από το σημείο της επίθεσης πριν ο νεαρός αρχίσει να πυροβολεί τον κόσμο.

Η ρωσική εφημερίδα RBK δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός ιερέα που υποστήριξε ότι ο δράστης στοχοθέτησε πιστούς που εξέρχονταν από το ναό μετά τη λειτουργία.

«Σήμερα, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, είχαμε μόλις ολοκληρώσει τη λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Ένας γενειοφόρος άνδρας έτρεξε προς την εκκλησία φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" και τραυμάτισε θανάσιμα τέσσερις ανθρώπους» περιέγραψε στο RBK ο ιερέας Παβέλ.

«Ήταν οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα μαχαίρι» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας:

«Όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς, κλείσαμε γρήγορα τις πόρτες για να μην μπει μέσα» στο ναό.

Στο λογαριασμό του Russia Today στο twitter έχουν ανέβει φωτογραφίες με το όπλο του δράστη, το πτώμα του και τις σορούς δυο θυμάτων του.

https://twitter.com/RT_com/status/965248997173678080?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ