Κοινωνία

Μίκης Θεοδωράκης για τον βανδαλισμό: Οι δράστες θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο μουσικοσυνθέτης, καθιστώντας σαφές ότι όχι μόνο δεν φοβάται τις απειλές των κουκουλοφόρων που το μεσημέρι του Σαββάτου πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του, αλλά αισθάνεται πλέον πιο αποφασισμένος για την αυριανή μεγάλη εκδήλωση.

Μέσω προσκείμενων κύκλων που μίλησαν στον ΣΚΑΊ, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε ότι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα... καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης για το συλλαλητήριο ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο προκειμένου να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία .

Συγκεκριμένα, ο μουσουργός κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο «να μην πτοηθούν». Ζήτησε δε, «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ