Πολιτική

«Μάχη» Έλληνα και Τουρκάλας στο δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού



Για την επιμέλεια της κόρης ενός Έλληνα και μιας γυναίκας από την Τουρκία κλήθηκε να αποφασίσει δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη. Το χρονικό της υπόθεσης που περιγράφουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ελληνικό δικαστήριο εξέδωσε μια απόφαση που κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα αφορά σε ένα παιδί μόλις 2,5 ετών και την υπόθεση της επιμέλειάς του. Οι γονείς του κατάγονται από την Ελλάδα και την Τουρκία και η επιμέλεια της μικρής είχε μετατραπεί σε κόντρα μηνών.

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την επιμέλεια

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια στην Τουρκάλα μητέρα του παιδιού, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ της μητέρας και του πατέρα.

Η απόφαση ήρθε αφότου ο Έλληνας πατέρας, Γιώργος Τσακιρίδης, φέρεται να έφτασε μαζί με το παιδί στην Θεσσαλονίκη, από την Σμύρνη.

Τουρκικό δικαστήριο, είχε νωρίτερα αποφανθεί πως το παιδί θα έπρεπε να ζήσει με τον πατέρα του. Ωστόσο η μητέρα του, Dilek Güneş, έκανε έφεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αρχική απόφαση να ανατραπεί.

«Ο πατέρας θα έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί με την κόρη του τηλεφωνικά ή μέσω Skype καθημερινά» σύμφωνα με το δικαστήριο

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Έλληνας πατέρας απευθύνθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη για την επιμέλεια του παιδιού. Σύμφωνα πάντα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ελληνικό δικαστήριο (σ.σ. συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη), αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του παιδιού στην μητέρα, με την εξής αιτιολογία: «Θα είναι περισσότερο ευεργετικό για το παιδί να βρίσκεται με την μητέρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσον αφορά στην συναισθηματική του ισορροπία«.

Το δικαστήριο επικαλέστηκε ειδικούς που τονίζουν πως τα μωρά πρέπει να ζουν με την μητέρα τους τουλάχιστον μέχρι τα τρία τους χρόνια, αφού «βρίσκονται σε διαρκή ανάγκη της μητρικής φροντίδας και σταθερότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές