Κύπρος

Λιλλήκας: Δεχόμαστε υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία - Βίντεο

Η Κύπρος, αυτή τη στιγμή, δέχεται επίθεση, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, αυτή τη στιγμή η Τουρκία «προσπαθεί να εμποδίσει ένα κράτος ν’ ασκήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα, χωρίς ν’ ασκήσει βία, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά μέσα, καθώς και ΜΜΕ. Αυτό ονομάζεται υβριδικός πόλεμος».

«Πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε προηγούμενα κι εμπειρίες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ένα κέντρο αριστείας, γι’ απειλές υβριδικού πολέμου», τόνισε.

Οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες, όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, ήταν προβλεπτές κι αναμενόμενες. «Το ίδιο ακριβώς επιχείρησε να κάνει και με την ΤΟΤΑL τον Δεκέμβριο κι απέτυχε», πρόσθεσε.

«Έχουμε υποχρέωση αυτή την ώρα να παραμείνουμε ενωμένοι», υπέδειξε ο κ. Λιλλήκας, για να συμπληρώσει ότι «θα πρέπει να παραμεριστούν οι οποιεσδήποτε διαφορετικές εκτιμήσεις».

Ο κ. Λιλλήκας υπέδειξε, παράλληλα, ότι οι αξιωματούχοι της ΚΔ θα πρέπει ν’ αποφύγουν τις δημόσιες δηλώσεις επί των ενεργειακών σχεδιασμών. «Ένα μικρό κράτος, δεν ανακοινώνει τόσο σημαντικά αποτελέσματα και την ενεργειακή του πολιτική»,τόνισε.

«Ν’ αξιοποιήσουμε τη μυστικότητα ως όπλο. Όταν είσαι μικρό κράτος, δεν διαφημίζεις τι κάνεις», συμπλήρωσε.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας στο ΣΙΓΜΑ, στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!

https://www.youtube.com/watch?v=jjPlFmVgo_s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...