Κοινωνία

Κύπρος: Εν ψυχρώ δολοφονία ανθρώπου της νύχτας - Καρέ καρέ η διαφυγή των εκτελεστών (βίντεο)

Καρέ-καρέ το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ταβέρνας στην Γερμασόγεια "έδωσε" τους 3 δράστες της εκτέλεσης του Λεωνίδου, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σε άλλο σημείο, από όπου διέφυγαν οι δολοφόνοι, εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο του ενός.
Τους δράστες της κατά παραγγελίαν εκτέλεσης του 47χρονου ομογενή από την Γεωργία και πατέρα 5 παιδιών σε ταβέρνα στην Γερμασόγεια Λεμεσού κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ταβέρνας.

Στο βίντεο απεικονίζονται οι δυο από τους τρεις δράστες. Ο άντρας που βρίσκεται δίπλα από την μπλε καρέκλα δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση.

https://youtu.be/OhfhfXv9H4g

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, Μαρία Κωνσταντίνου, οι Αρχές έχουν και δεύτερη υπό έρευνα "σκηνή", λίγο μακρύτερα από τον τόπο εκτέλεσης, εντός του παρακείμενου στην ταβέρνα δασυλλίου, όπου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που φέρεται να ανήκει σε έναν εκ των δραστών οι οποίοι διέφυγαν ταχύτατα προς εκείνη την κατεύθυνση και προς την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Ο 47χρονος Ερνέστο Λεωνίδης, ομογενής από την Γεωργία, κάτοικος Λάρνακας και πατέρας 5 παιδιών ήταν άτομο με "παρελθόν" στην κυπριακή νύχτα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που επικαλείται το SigmaLive ότι ο 47χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές, με το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια που οδήγησαν στην μαφιόζικη εκτέλεσή του μέσα στην ταβέρνα της Γερμασόγειας από 3 δράστες που φορούσαν καρναβαλίστικες μάσκες, να είναι αυτό που παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αναφέρεται δε πως το θύμα ήταν ένας εκ των υπόπτων για την δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου, άλλως "Τσικίτο", στην Πύλα, τον Μάρτιο του 2016, υπόθεση για την οποία όμως στην πορεία των ερευνών δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε τον Μάρτιο του 2016 ότι οι Ερνέστο και Όμηρος Λεωνίδης, ηλικίας 45 ετών και 43 ,Έλληνες υπήκοοι, καταζητούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμού μαρτύρων καθώς και παρεμπόδισης δικαστών και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2016 στην Λάρνακα.

Στις 15/3/2016 τα δυο αδέλφια συνοδεία δικηγόρου τους παραδόθηκαν στις Αρχές, με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, μετά την καταγγελία του φρουρού του Γιώργου Γεωργίου, ότι ήταν μεταξύ των πέντε ατόμων που, όπως ισχυρίστηκε, τον απειλούσαν να πάρει μισό εκατομμύριο ευρώ, να υπογράψει έγγραφο και να φύγει από την Κύπρο προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε δύο ποινικές υποθέσεις που αφορούν εμπρησμούς πρακτορείων.

Τα άλλα τρία άτομα, δύο Ρώσοι ηλικίας 52 και 57 ετών και ένας Ελληνοπόντιος 30 ετών, συνελήφθηκαν από την αστυνομία την Πέμπτη 10 Μαρτίου του 2016, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε εις βάρος του Ερνέστο, ο οποίος και αφέθη ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...