Κυπριακό

Κυπριακό: «Σήμερα μάθαμε για την επιστροφή του χάρτη στην τουρκοκυπριακή πλευρά»!

Το ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν πίσω στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη για το εδαφικό, που αυτή κατάθεσε τον Ιανουάριο του 2017 στη Γενεύη, το μάθαμε σήμερα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, δήλωσε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Οι εξελίξεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως «περιήλθε σε γνώση μας στις αρχές του Δεκέμβρη το αίτημα του κ. Ακιντζί για να αποσύρει τον χάρτη του. Το συζητήσαμε με τα Ηνωμένα Έθνη και τους είπαμε ότι δεν συμφωνούμε και δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας για να δοθεί πίσω ο χάρτης στον κ. Ακιντζί από τα Ηνωμένα Έθνη».

Το Κυπριακό και τα Ηνωμένα Έθνη

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής είπε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν επανήλθαν για να μας πουν ότι πράγματι επέστρεψαν τον χάρτη στον κ. Ακιντζί».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι την ελληνοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Ωστόσο, ο κ. Σιντίκ δεν προσδιόρισε πότε έγινε η ενημέρωση αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...