Στρατός Ξηράς

Κρίσεις 2018: Koρυφώνεται η ονοματολογία - αρχίζει το τελετουργικό του ΣΑΓΕ

Στον αστερισμό των Κρίσεων περνάνε και με το γράμμα του νόμου από τα μεσάνυχτα αυτής της Πέμπτης οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο ακόμη δεν έχει “κλειδώσει” η ημερομηνία διεξαγωγής του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, οι αποφάσεις του οποίου θα βάλουν το “νερό στο αυλάκι”. Με διακηρυγμένη την πρόθεση για αλλαγές οι οποίες δεν θα είναι βαθιές αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εκπέμπουν και ένα μήνυμα, και ταυτόχρονα τη “σιγή ασυρμάτου” από τους επικεφαλής των κλάδων, οι πληροφορίες που διακινούνται στο παρασκήνιο οργιάζουν. 

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν το εύρος και το είδος των αλλαγών που θα επιφέρουν οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ στα υψηλότερα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς. Στο “μέτωπο” των αντιστρατήγων το σενάριο που εμφανίζεται ως επικρατέστερο θέλει τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρίνεται διατηρητέος και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες, κατ’ άλλους με ενεργή εμπλοκή και ρόλο - άμεσα συνυφασμένο με το Ελληνικό Special Forces Joint Command. Σε τροχιά παραμονής, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, βρίσκονται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, καθώς επίσης Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μειωμένες πιθανότητες χωρίς να θεωρείται οριστικό καταγράφουν κατά τις ίδιες πηγές η περίπτωση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανούρη. Αντίστοιχα στον “αέρα” κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.

ΠΗΓΗ: ONALERT

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές