Κόσμος

Κοσμογονικές αλλαγές: Αμερικανοί στο ΓΕΕΘΑ - Ενημερώθηκαν για τις τουρκικές προκλήσεις - Θα «κατέβουν» πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Α. Μεσόγειο;

Η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει να 'τελειώνει" με το Ιράν μια και καλή σύμφωνα με τον σύμβουλο Μακ μάστερ σήμερα ενώ η Τουρκία "βάζει φωτιά" στην κυπριακή ΑΟΖ, απαιτώντας μερίδιο σε κάτι που δεν της ανήκει "ερωτοτροπώντας" συνέχεια με το Κρεμλίνο .

Για αυτό και οι  ΗΠΑ αποφάσισαν και πήραν  θέση με τα «χίλια ζόρια» αλλά πήραν,  για την Κύπρο,   μιας και διακυβεύονται και δικά τους τεράστια ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ και όχι μόνο.

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Κάθλιν Ντόχερτι, κατά την έξοδο της από το Προεδρικό Μέγαρο με το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α, υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί της ΑΟΖ της.

Όπως σημείωσε το όλο ζήτημα με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ ήγειρε στην Άγκυρα κατά την εκεί επίσκεψη του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η ίδια δεν απάντησε επί της ουσίας σε ερώτηση του κυπριακού τύπου σχετικά  με την έλευση ερευνητικών πλοίων της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, ενώ συνεδρίαζε εκτάκτως υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, το μίνι υπουργικό, και ταυτόχρονα γινόταν γνωστή η απόφαση για την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη από τις 09.30 το πρωί της Τετάρτης, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εξέπεμπε νέα προκλητική οδηγία προς ναυτιλομένους.

Η άσκηση σύμφωνα με την NAVTEX 0262/18 θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου και σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί το τουρκικό πολεμικό πλοίο θα σύρει την υποβρύχια συσκευή έως τις δυο το πρωί.

TURNHOS N/W : 0262/18

MEDITERRANEAN SEA

TURKISH WARSHIP TOW UNDERWATER DEVICE, FROM 222201Z FEB 18 TO 102359Z MAR 18 IN AREA BOUNDED BY;

35 05.00 N - 031 45.00 E
34 18.00 N - 032 09.00 E
34 14.50 N - 033 40.00 E
34 58.25 N - 034 30.00 E
35 25.00 N - 034 53.00 E
36 18.00 N - 034 53.00 E
36 18.00 N - 035 35.00 E
35 25.00 N - 035 25.00 E
34 50.00 N - 035 00.00 E
33 35.00 N - 034 15.00 E
33 39.00 N - 031 36.00 E
34 45.00 N - 031 05.00 E

CAUTION ADVISED.

Παράλληλα και.. όλως τυχαίως, αντιπροσωπεία Αμερικανών ανωτάτων αξιωματικών του σχολείου “CAPSTONE General and Flag Officer Course” των ΗΠΑ, αποτελούμενη από 17 σπουδαστές, 2 συνοδούς και επικεφαλής τον πρώην Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), General (R) USAF Philip Breedlove, πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2018, .

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί θα επισκεφθούν την Κρήτη, το Ναύσταθμο Κρήτης, τις εγκαταστάσεις της  Σούδας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την 115 Πτέρυγα Μάχης και στη Λάρισα, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Η παρουσία τους με επικεφαλής τον πρώην Αμερικανό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ πτέραρχο ε.α.  Philip M. Breedlove, μόνο τυχαία δεν είναι και σίγουρο οι συζητήσεις  του με την ελληνική ηγεσία, αφορούσαν αποκλειστικά την κρίση στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι  στην Μαύρη Θάλασσα έχουμε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά με το πυραυλικό σύστημα AEGIS , το αντιτορπιλικό USS ROSS και το USS CARNEY, τα οποία εφόσον «θερμανθεί» η κατάσταση επικίνδυνα στην Κύπρο…θα αριβάρουν ταχύτατα προς τα κυπριακά νερά , εφόσον από αύριο θα έχουμε και την παρουσία αμερικανικών πλοίων της εταιρείας Exxon Mobil.

Το σκηνικό λοιπόν  αυτό ειδικά στην Κύπρο θα πρέπει να το δούμε υπό το πρίσμα των εξελίξεων ανάμεσα στις σχέσεις Ιράν και Ισραήλ-ΗΠΑ , οι οποίες φέρονται από πολλούς ειδικούς να είναι στα πρόθυρα πιθανού άγριου πολέμου .

Για αυτό οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να υπάρχουν «εκκρεμότητες» με τα «οθωμανιλίκια» του Ερντογάν τόσο στην Κύπρο όσο και σε μια μεγάλη περιοχή της Α.Μεσογείου , δεδομένου της εξόδου του αιγυπτιακού στόλου, και έτσι θα κινηθούν για «λύσουν» πολλά και εκκρεμή ζητήματα μια και καλή με την νέο-οθωμανική Τουρκία, η οποία σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς  έχει ήδη «αναχωρήσει» για την ευρασιατική ένωση και την Ρωσία.  

https://youtu.be/jmRZf268geY?t=15

Ταυτόχρονα, σύμφωνα  με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών στρατηγό ε.α. Herbert McMaster, ο χρόνος για την έναρξη μιας πιθανής επίθεσης εναντίον της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας αφορά σαφώς  το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Για να επιτύχει το επιθυμητό, ​​η Ουάσιγκτον χρειάζεται την βοήθεια της  ΕΕ, αλλά οι Ευρωπαίοι προτιμούν να μην συμμετάσχουν σε καμία τέτοια επιχείρηση  , αλλά θέλουν να  συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με το Ιράν.

Για την Ουάσινγκτον, η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενοχλητική και προκλητική, τονίζει το ρωσικό άρθρο.

Ο McMaster κατηγόρησε τους Ευρωπαίους επενδυτές ότι συνεχίζουν να επενδύουν στην ιρανική οικονομία με αντάλλαγμα  την υποστήριξη του προγράμματος πυραύλων της Τεχεράνης.

"Αυτό που είναι κερδοφόρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες βλάπτει τα συμφέροντα της Ευρώπης", δηλώνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος της ΕΕ .

Το 2017, ο Λευκός Οίκος ονόμασε την Ιρανική  Ισλαμική Δημοκρατία ως το  " παγκόσμιο χορηγό της τρομοκρατίας" και κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται την επιβολή  νέων κυρώσεων και πολεμικών κινήσεων .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...