Κοινωνία

Κλειστοί σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΣ

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη (20/2) οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων). Παράλληλα στις 10:00 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμος Αθηναίων ωστόσο έχει ανακοινώσει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ «απάντησε» με προκήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους εργαζομένους στους δημοτικούς σταθμούς.

Αιρετοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι με κοινή επιστολή τους ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νηπιαγωγείο των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Όπως υποστηρίζουν, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτές.

Υπουργείο Παιδείας: Δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας
«Δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για τις κινητοποιήσεις ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Το υπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο, και σταδιακά αρχίζει να την υλοποιεί από τον επόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιεί μια κοινωνική ανάγκη και ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού στόχου για ένταξη τουλάχιστον του 95% των παιδιών (από τεσσάρων ετών μέχρι την ηλικία έναρξης της σχολικής φοίτησης) στην προσχολική εκπαίδευση».

Αυτό αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ που προχωρούν σε κινητοποιήσεις «για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους» όπως αναφέρουν, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...