Σκοπιανό

Κασιμάτης: Τι θα πω σήμερα στο συλλαλητήριο

Για το μήνυμα που θα απευθύνει από την εξέδρα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, όπου θα βρεθεί μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη στις 2 μετά το μεσημέρι, μίλησε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

«Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», επισήμανε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που γίνεται σήμερα με το μακεδονικό είναι υπογεγραμμένο ήδη από το 2010 με την βασική δανειακή σύμβαση που υποδούλωσε την Ελλάδα και κατευθύνεται από τις ξένες δυνάμεις, ειδικά από την βουλιμία των ΗΠΑ, που θέλουν μια επέμβαση στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης που είναι τα Βαλκάνια», είπε ακόμα ο κύριος Κασιμάτης ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό όσων θα πει από την εξέδρα του συλλαλητηρίου.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που η Ευρώπη δεν το βλέπει, αλλά εμείς το βλέπουμε γιατί αυτό που γίνεται θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς με ένα κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης