Κόσμος

«Καλοδεχούμενοι» οι Ευρωπαίοι φοιτητές στα πανεπιστήμια της Σκωτίας- Χωρίς δίδακτρα και μετά το Brexit

«Οι σπουδαστές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εγγραφούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δεν θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν δίδακτρα» ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας.Η υπουργός Παιδείας Σίρλεϊ Αν Σόμερβιλ χαρακτήρισε την κίνηση ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους Ευρωπαίους κι ότι είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να φύγει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Ένωσης από την Τερέζα Μέι.

Η απόφαση αυτή «θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επίδοξων φοιτητών από την ΕΕ, που σκέφτονται να έρθουν να σπουδάσουν στη Σκωτία, ενώ παρέχει σαφήνεια για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα ώστε να μπορέσουν να καταστρώσουν τα σχέδιά τους για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναλαμβάνει μια τέτοια δέσμευση», είπε η Σόμερβιλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές