Ελληνοτουρκικά

Και τώρα τι έχεις να πεις;- "Ακόμη κι ο ελέφαντας φοβάται το ποντίκι"- Ανάλυση Λυγερού για NAVTEX

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επόμενες μέρες εμφανίστηκε ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός όσον αφορά το μέλλον του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ. Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Λυγερός είπε πως η Τουρκία έχει εκδώσει μια νόμιμη ΝΑVTEX το προηγούμενο διάστημα και μετά θα φύγει.

«Η Τουρκία ποτέ δεν έχει παραβιάσει NAVTEX, άρα τις NAVTEX που βγάζει είναι σε κενό χώρο. Ακόμη και στις γεωτρήσεις στην Αμαθούσα και τον Ονασαγόρα είχαν εκδώσει ΝΑVTEX, οι οποίες δεν μπορούσαν να σταματήσουν το γεωτρύπανο. Η ίδια φοβάται πως αν καταπατήσει μια NAVTEX, τότε θα μπορούσαν και οι άλλοι να καταπατήσουν και τη δική της».

Ο κ. Λυγερός τόνισε πως το παιχνίδι με τις NAVTEX βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

«Στην  πραγματικότητα, τελειώσαμε πιο γρήγορα στο θαλάσσιο οικόπεδο 3 και θεωρήσαμε πως μπορούμε να πάμε στο 6 όπου είχε NAVTEX η Τουρκία και θα πάμε κανονικά μετά τις 22 του μηνός», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λυγερός είπε πως, αν ήταν να φύγει η ΕΝΙ για το Μαρόκο, θα έφευγε και δεν θα έχανε 250 χιλιάδες την ημέρα.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το «θηρίο» που λέγεται Ερντογάν, ο κ. Λυγερός απάντησε πως και ο ελέφαντας φοβάται το ποντίκι. «Ο Ερντογάν δεν κάνει ό,τι θέλει, αλλά ό,τι  μπορεί», τόνισε.

https://youtu.be/mCuJV8xZelY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ