Κόσμος

Ιταλία: Πυροβολισμοί εναντίον μεταναστών ως αντίποινα για δολοφονία 18χρονης! (εικόνες, βίντεο)


Ο τραυματισμός μεταναστών σήμερα στην πόλη Ματσεράτα, στην κεντρική Ιταλία, φαίνεται πως έχει εκδικητικό κίνητρο. Οι πυροβολισμοί «έπεσαν» από έναν άνδρα που βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν το αιματηρό περιστατικό με την δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη. Μια δολοφονία που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη.

Η σημερινή επίθεση φέρεται, λοιπον, να μη συνδέεται με την τρομοκρατία.

Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ο συλληφθείς!

Οι πληροφορίες έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Οι τελευταίες αναφέρουν πως ο ένας συλληφθείς, αυτός που είχε τυλιγμένη γύρω του την ιταλική σημαία, ήταν υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά!

Ονομάζεται Luca Traini, είναι 28 ετών και το 2017 κατέβαινε ως υποψήφιος με το εθνικιστικό κόμμα!

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής.

Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία.

Δείτε την φωτογραφία μετά την σύλληψή του
https://twitter.com/QuartoGrado/status/959771522633256960?ref_src=twsrc%5Etfw

Δείτε την φωτογραφία με τους υποψηφίους
https://twitter.com/GenCar5/status/959771388793053189?ref_src=twsrc%5Etfw

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το βίντεο που δείχνει την στιγμή της σύλληψής του

Η δολοφονία που μοιάζει να όπλισε τα χέρια των δραστών

Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της δεκαοκτάχρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών. Ο άνδρας αυτός φέρεται να γνώριζε το θύμα.

Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Και η σημερινή επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα, πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Πυροβολισμοί στην Ιταλία – Το χρονικό

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην κεντρική Ιταλία και σκόρπισαν τον πανικό! Ένας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τραυμάτισε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Ωστόσο ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε τουλάχιστον πέντε.

Οι πληροφορίες που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς από τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν ως κοινό παρονομαστή το όχημα. Αυτό μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο δράστης όταν άνοιξε πυρ κινούμενος στους δρόμους της πόλης. Μιλούν για μια μαύρη Alfa Romeo 147.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού RAI, ο δράστης είχε στόχο μόνο μαύρους.

Το αυτοκίνητο κινούνταν για αρκετή ώρα στην πόλη μετά το περιστατικό και οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό! Αστυνομικοί «σάρωναν» τις κάμερες προσπαθώντας να εντοπίσουν το αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα το όχημα εντοπίστηκε. Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός έχει ήδη συλληφθεί. Μάλιστα «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο και σχετικές φωτογραφίες, με περιπολικά να το έχουν περικυκλώσει.
https://twitter.com/QuartoGrado/status/959758605175181314?ref_src=twsrc%5Etfw

Πόσοι ήταν οι δράστες;

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα άτομα επέβαιναν στο μαύρο αυτοκίνητο. Κάποια μέσα κάνουν λόγο μόνο για τον άνδρα που άνοιξε πυρ. Κάποια άλλα μιλούν για δύο επιβάτες. Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που κάνει το γύρο των ιταλικών social media, δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα.

Πρόκειται για τον 28χρονο Luca Traini, που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Ο οποίος μοιάζει να είναι… ντυμένος με την ιταλική σημαία. Δείτε το βίντεο

 
https://twitter.com/crieghiro/status/959763757491683328?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Δείτε τις πρώτες εικόνες με την μεταφορά τραυματιών
https://twitter.com/QuartoGrado/status/959758221916418049?ref_src=twsrc%5Etfw

Έκκληση έχει κάνει ήδη ο δήμαρχος της πόλης να μείνουν όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους (σ.σ. και γενικά σε κλειστούς χώρους) γιατί σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πυροβολισμοί και σε άλλα σημεία.

«Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.

Δείτε το μήνυμα του δημάρχου μέσω Twitter

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...