Κόσμος

Ισραηλινό αίμα στα χέρια Ρώσων: Ρώσοι «πάτησαν το κουμπί» και κατέρριψαν το ισραηλινό F-16 -"Θέσατε σε κίνδυνο ζωές Ρώσων" απαντά η Μόσχα


Υπέκυψε στα βαριά τραύματα του ο ένας από τους δύο πιλότους του ισραηλινού F-16I και πλέον η Μόσχα παίρνει εκδίκηση για την κατάρριψη του δικού της Su-25. Ισραηλινό αίμα στα χέρια Ρώσων. Αυτό αναφέρουν κάτω από το τραπέζι ισραηλινοί. Ισως η σημερινή μέρα να αλλάξει για πάντα την καμπύλη της ιστορίας στην περιοχή.

Το ισραηλινό ΓΕΣ έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο με το ιρανικό UAV που διείσδυσε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και κατέγραφε εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές.

"Αυτό ήταν μια καθαρή πολεμική πράξη που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ" λένε ισραηλινοί στρατιωτικοί διοικητές.

"Θέσατε σε κίνδυνο ζωές Ρώσων" απαντά η Μόσχα

Απότομη επιδείνωση των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων έχουμε μαζί με την έκδοση έκτακτου ανακοινωθέν από το Κρεμλίνο για όλα διαδραματίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Συρία και τα οποία δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια εσπευσμένη ανακοίνωση ενδεικτική της έντασης που επικρατεί, κάλεσε το Ισραήλ "να σεβαστεί την κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών της Μέσης Ανατολής,  μετά τις αλλεπάλληλες εναέριες επιθέσεις των ισραηλινών αεροσκαφών ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στην  κεντρική Συρία".

Δείτε Βίντεο με την μεταφορά του Ισραηλινού πιλότου στο νοσοκομείο και το ιρανικό UAV που κατέγραφε...
https://twitter.com/sfrantzman/status/962262364841218048?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/news10/status/962279106149838848?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/news10/status/962285757032488960?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/962300522853224448?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/nnews_breakinng/status/962300134741639168?ref_src=twsrc%5Etfw

Επιβεβαιώνονται πλέον οι πληροφορίες για ενεργοποίηση ολόκληρου του αντιπυραυλικού συστήματος που έχει εγκαταστήσει η ρωσική αεροπορία στην Συρία στοχεύοντας πλέον ισραηλινά αεροσκάφη.  

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικά γεγονότα έρχονται στο φως για όλα αυτά που έλαβαν χώρα πραγματικά στο συριακό εναέριο χώρο το πρωί της 10η Φεβρουαρίου , όταν ρωσικής κατασκευής πύραυλοι του συστήματος Pantsir  και BUK εκτοξεύτηκαν κατά ισραηλινού F-16.

Ισραηλινές πηγές στην υπηρεσία πληροφοριών MOSSAD αποκαλύπτουν ότι το σύστημα αεράμυνας της Συρίας λειτουργεί και διοικείται εξολοκλήρου από τους Ρώσους αξιωματικούς από την αεροπορική τους βάση στο Kheimim.

Το ισραηλινό F-16I SUFA καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης  κατά της ιρανικής εγκατάστασης στην αεροπορική βάση T-4 κοντά στην Palmyra, από την οποία απογειώθηκε το ιρανικό  UAV εισβάλλοντας   στον ισραηλινό εναέριο χώρο το πρωί.

Η πολεμική αναμέτρηση προχώρησε πολύ πέρα ​​από μια ισραηλινή αντιπαράθεση με τη Συρία και το Ιράν και σηματοδοτεί  μια σοβαρότατη  επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Είναι απίθανο  η προσπάθεια του Ισραήλ, μέσω των διπλωματικών καναλιών, να ηρεμήσει την κατάσταση και να "αποκαταστήσει το status quo ante" .

Αυτή η κατάσταση υπέστη θεμελιώδη στρατηγική αλλαγή όταν το Ιράν έστειλε UAV πάνω από το Ισραήλ από βάση της Συρίας στην οποία υπηρετούν Ρώσοι στρατιωτικοί, αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα .

Ήταν σίγουρα γνωστή στην ρωσική διοίκηση, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις εγκαταστάσεις της Συρίας, η ιρανική εναέρια επιχείρηση.

Τώρα, το κατά πόσον  Ρώσοι και  Ιρανοί συζήτησαν για ενδεχόμενα ισραηλινά αντίποινα και αποφάσισαν να εισβάλουν στο ισραηλινό εναέριο χώρο με ένα UAV  δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

Αλλά είναι σημαντικό ότι το δεύτερο, πολύ ευρύτερο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον δώδεκα στόχων της Συρίας και του Ιράν το Σάββατο το πρωί, είχε στόχο  επίσης αντιαεροπορικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν και από το Λίβανο.

Αυτό έχει φέρει τη Χεζμπολάχ στη συριακή-ιρανική-ρωσική εξίσωση, στην οποία εμπλέκεται  ακόμη και ο στρατός του Λιβάνου. Επόμενο  ήταν , η μη στρατιωτική εναέρια κυκλοφορία να διακοπεί αμέσως στο βόρειο Ισραήλ.

Τα μέρη που εμπλέκονται στο περιστατικό δεν φαίνονται ακόμα έτοιμα να το «λήξουν» . Ο καθένας υποστηρίζει ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη, λένε οι ισραηλινοί στρατηγικοί αναλυτές.

Καθώς τα πράγματα βρισκόταν σε ύψιστη ένταση στις 11 το Σάββατο το πρωί , ισραηλινά αεροσκάφη  ξεκίνησαν και  άλλο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον ευρέος φάσματος στόχων του Ιράν και της Συρίας.

Η πτώση ενός αεριωθούμενου αεροσκάφους από  συριακό  πύραυλο  εναντίον  του F-16 , πιθανότατα από σύστημα  SA-5 (η περιοχή του  οποίου  εκτείνεται στο βόρειο Ισραήλ) δεν  μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Τελ Αβίβ σε καμία περίπτωση .

Ωστόσο, η Ιερουσαλήμ έκανε  "κλήση" σε Ουάσινγκτον και  Μόσχα να χρησιμοποιήσουν τις καλές υπηρεσίες τους για τη μείωση της σύγκρουσης.

Αυτό έθεσε έναν τόνο που έρχεται σε άμεση αντίθεση με την πρόσφατη υπερβολική ρητορική του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Avigdor Lieberman, ιδιαίτερα του περιττού σχόλιου ότι υπάρχει μια διμερής σύγκρουση στη Συρία και στο Λίβανο. και τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Binyamin Netanyahu προς  «εχθρικές δυνάμεις», να «μην μας δοκιμάζουν» .

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να πράξει το Ιράν και η Συρία το πρωί του Σαββάτου. Είναι πολύ νωρίς όμως ακόμη για να πούμε πώς θα αντιμετωπιστεί  αυτή η αντιπαράθεση, διότι είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Όσον αφορά τη Ρωσία, το DEBKAfile έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο τακτικός διάλογος του Νετανιάχου με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περιορισμένη αξία.

Οι δύο ηγέτες έχουν επιτύχει σε ένα ορισμένο βαθμό μια «κατανόηση», αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Πούτιν «καθοδηγείται» αποκλειστικά από τα στρατηγικά συμφέροντα της Μόσχας ακόμη και αν αυτά «κοστίζουν» ακριβά στο  Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ