Ένοπλες Συρράξεις

Ισραήλ: "Ετσι έφαγε το F-16I SOUFA τον σοβιετικό S-200" - Aποκαλύψεις με δικαιολογίες...

Το ισραηλινό μαχητικό F-16I το οποίο καταρρίφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στη Συρία έπεσε θύμα λανθασμένων χειρισμών του πληρώματος και καταρρίφθηκε από συριακό βλήμα, όπως αναφέρει στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ισραηλινής Αεροπορίας, περίληψη του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα από των Κλάδο.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι χειριστές επέλεξαν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους (εξουδετέρωση 12 συριακών και ιρανικών στόχων) και αμέλησαν να ενεργοποιήσουν να ενεργοποιήσουν ηλεκτρονικά αντίμετρα (ECM: Electronic Countermeasures) , με αποτέλεσμα να χαθεί το μαχητικό και να κινδυνεύσει σοβαρά το πλήρωμα.

Από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προκύπτει, ότι το πλήρωμα αντιμετώπισε 27 αντιαεροπορικά, ένα εκ των οποίων εκτοξεύθηκε από σύστημα SA-5, να πλήξει F-16I, με το πλήρωμα να υποχρεώνεται τραυματισμένο να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Τα 13 από τα 27 αντιαεροπορικά βλήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον του ισραηλινού F-16I, καθώς επιχειρούσε να πλήξει το κέντρο διοίκησης και ελέγχουν των ιρανικών drone, ένα εκ των οποίων αποτέλεσε την αφορμή των επιθέσεων, καθώς παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ