Εσωτερική Ασφάλεια

"Θα σε εκτελέσουμε Κοτζιά - Όσες είναι οι Μακεδονίες τόσες θα είναι και οι σφαίρες στον εγκέφαλό σου" - Βίντεο-σοκ

Σοκάρουν οι απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τόσο για τη ζωή του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Παράλληλα έγινε γνωστό πως απειλητικές επιστολές έχουν σταλεί στα Υπουργεία Άμυνας, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών... Μυρίζει προβοκάτσια η ιστορία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, οι επιστολές που έχει δεχτεί είναι 3, ενώ υπήρξαν και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί και ένας άνθρωπος που έκανε το τηλεφώνημα, κάτοικος Αμπελοκήπων, και έχει κληθεί σε απολογία.

Επιστολές γεμάτες απειλές

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, η πρώτη επιστολή έγραφε «όσες είναι οι Μακεδονές θα είναι και οι σφαίρες στον εγκέφαλό σου».

Η δεύτερη «θα εκτελέσουμε όποιον από τους 300 το ψηφίσει.

Θα ξεκινήσουμε από όποιον τον υπογράψει και την οικογένειά του» ενώ η τρίτη «Θα σε εκτελέσουμε.

Την Κυριακή θα καταστρέψουμε τα κτίρια των προδοτών και τη Βουλή».

Οι εξελίξεις αυτές όπως είναι φυσικό φουντώνουν τις ανησυχίες εν’ όψει και του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Την αποκάλυψη για τις απειλές έκανε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν» είπε αναφερόμενος στην τελευταία απειλητική επιστολή.

Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο«, συμπλήρωσε.

«Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, είπε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε μέτρα, οφείλουμε να καταδικάζουμε ακραίες ενέργειες, πρέπει να παίρνουμε μέτρα, πρέπει να βάλουμε τα όρια ανάμεσα στη νομιμότητα και τις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και εκφράσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Τρέμει η Κυβέρνηση: Απειλητικές επιστολές και στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης,Παιδείας

Εκτός από την απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, εστάλησαν και άλλοι τρεις φάκελοι με απειλητικά μηνύματα τα οποία κοινοποιούνται στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Αμυνας αλλά και σε βουλευτές.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πάντως αν οι επιστολές έφτασαν στα υπουργικά γραφεία των κ.κ. Καμμένου, Κοντονή και Γαβρόγλου ή παρέμειναν στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς έλαβε δύο επιστολές. Στην πρώτη δεχόταν απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς ο άγνωστος αποστολέας έγραφε πως υπάρχουν τρεις σφαίρες για τον υπουργό και την οικογένειά του. Η δεύτερη επιστολή, της οποίας ο αποστολέας δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι ο ίδιος, έχει κοινοποιηθεί και σε τέσσερις ακόμα υπουργούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία. «Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν είναι η κύρια έκφραση πάνω σε αυτό το ζήτημα από τους ακραίους κύκλους. Η κύρια έκφραση βγαίνει μέσα από τη φωνή της κυβέρνησης από τη μια μεριά ή των ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη της αντιπολίτευσης άλλων πολιτών και δεν εκφράζονται οι ακραίοι, ποτέ δεν εκφράστηκαν και δεν έδωσαν το χρώμα τους οι ακραίοι, αλλά δημιουργούν πρόβλημα, δημιουργούν πρόβλημα στην νομιμότητα, δημιουργούν πρόβλημα στο διάλογο για τα εθνικά θέματα»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν η δημοσιοποίηση της ύπαρξης της επιστολής θα λειτουργήσει θετικά ή μπορεί να μπουν «φιτιλιές» από ανθρώπους που σκέφτονται με περίεργο τρόπο, ο κ. Τόσκας είπε: «Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, ούτε όταν πιάσουμε ένα πρόβλημα εξετάζουμε το πώς θα το πάρει ο κάθε άνθρωπος, εμείς οφείλουμε σαν υπεύθυνη ηγεσία του υπουργείου και σαν κυβέρνηση να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια, ώστε και να απομονωθούν οι άνθρωποι από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο αυτοί που έχουν την οποιαδήποτε άποψη».

Αναφερόμενος, δε, στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σημείωσε ότι «κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και -πιστεύω- των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν, είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο, αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...