Κυβέρνηση

Η χώρα βυθίζεται σε πολιτική κρίση: Τράβηξαν το χαλί κάτω από τη ΝΔ οι ΗΠΑ και τώρα μας σφυροκοπούν στο Σκοπιανό...

Αναυδος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί να ξετυλίγεται μπροστά του το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ένας πρώην πρωθυπουργός ο Α.Σαμαράς, κάνει μήνυση σε ένα νυν πρωθυπουργό τον Α.Τσίπρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ο ελληνικός λαός πλέον δεν πρέπει να απορεί γιατί διαχρονικά οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες αποφάσιζαν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Μα γιατί οι ξένες μυστικές υπηρεσίες τους κρατούσαν γερά. Αυτό αποδεικνύεται αό το γεγονός, πως μόλις η ΝΔ "κουνήθηκε" για το Σκοπιανό, αμέσως οι ΗΠΑ της "τράβηξαν το χαλί".

Οσο εμείς ασχολούμαστε και βυθιζόμαστε σε εσωτερική πολιτική κρίση -γιατί μαθηματικά εκεί θα οδηγηθούμε- προχωρούν οι μεθοδεύεις εις βάρος της χώρας στο Σκοπιανό. 

Επιμένει στη μη αλλαγή του Συντάγματος, η κυβέρνηση των Σκοπίων όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μια ημέρα μετά την δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί τον γεωγραφικό προσδιορισμό σε πιθανή συμφωνία για την ονομασία.

«Δεν βλέπω την ανάγκη για αλλαγή του Συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτημα εάν το θέμα της ονομασίας συζητείται στη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών. Είπε ότι «το αίτημα για αλλαγή στο σύνταγμα στις συνομιλίες ονόματος ήταν μια ελληνική στάση, η οποία διαφέρει από τη δική μας».

«Αυτή τη στιγμή, το μόνο που κάνουμε είναι να αποδείξουμε ότι η “Μακεδονία”δεν έχει φιλοδοξίες, εδαφικές ή οποιεσδήποτε, ότι η “Μακεδονία” δεν έχει αλυτρωτικά κίνητρα. Η ΠΓΔΜ θέλει να οικοδομήσει φιλία και από αυτή την άποψη δεν βλέπω την ανάγκη για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ζάεφ.

Για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «η λύση του ονόματος πρέπει να εγγυάται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών».

«Πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε απολύτως τι είναι δυνατόν, τι επιτρέπεται και πόσο πρέπει να πάμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε μια λύση σε αυτό το καίριο 25ετές πρόβλημα, αλλά όχι με κάθε κόστος », δήλωσε ο Ζάεφ.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έρχεται μια ημέρα μετά από την τοποθέτηση ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να αποδεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομά της.

Η τοποθέτηση των πινακίδων με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι ενέργειες και εργασίες για την αφαίρεση των υπαρχουσών σημάνσεων κυκλοφορίας και την τοποθέτηση των νέων θα διεξαχθούν από το κρατικό Ταμείο Οδοποιΐας της ΠΓΔΜ.

Αλλά αυτά πλέον είναι "ψιλά γράμματα" για την πολιτική ηγεσία της χώρας...

Αυτοί είναι οι πασίγνωστοι δημοσιογράφοι - ταμίες του Λοβέρδου σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέδρο αναφέρει ως εμπλεκομένους στο σκάνδαλο της Novartis ο μάρτυραςο οποίος έδωσε ένορκη κατάθεση στις 12 Ιανουαρίου του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla. gr στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018 αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα που φέρει την ονομασία CIP. Για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ.

«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίδα που εισπράχθηκε δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ» αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση το 2006 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διαγωνισμό αξίας 200.000.000 ευρώ που αφορούσε την προμήθεια τεστ μοριακού ελέγχου HPV. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν η εταιρεία Roche και Sharon.

Σημειώνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των εταιρειών ανήκει στη Novartis.

«Η προμήθεια ανατέθηκε και στις δύο εταιρείες ειδικότερα στη Roche με 40 ευρώ ανά τεστ και στη Sharon 50 ευρώ ανά τεστ ενώ η αξία των τεστ ανέρχεται κανονικά στα 5 ευρώ» επεσήμανε ο Π.Χ..

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας αποζημίωσε τα ογκολογικά, αιματολογικά και σπανίων παθήσεων φάρμακα της Novartis.

«Ο Λοβέρδος με τον Φρουζή επικοινωνούσαν μέσω προσωπικών emails» αποκαλύπτει εξηγώντας: «Ο Λοβέρδος προέβη σε έκδοση δελτίου τιμών για τη Novartis σε αντίθεση με αυτά που ήθελε η Τρόικα. Ο ''ταμίας'' του Λοβέρδου είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Χασαπόπουλος και η δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου που είχαν φτιάξει εταιρείες promotion.

Η εταιρεία του κ.Χασαπόπουλου είναι η Prestige και στο διάστημα 2011 - 2012 φέρεται να πήρε 200.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει μια θετική εικόνα για τον Φρουζή και τον Λοβέρδο.

Το καλοκαίρι του 2011 έγινε μια συνάντηση Φρουζή -Χασαπόπουλου - Λοβέρδου πριν βγει το ΦΕΚ τιμολόγησης για δύο φάρμακα της Novartis. Λένε επίσης πως ο Φρουζής έστελνε στον πρόεδρο της Novartis για αύξηση προϋπολογισμού για τον Λοβέρδο συν 200.000 ευρώ.

Επίσης, Νίκος Μανιάς σύμβουλος Λοβέρδου έχει σκοτσέζικη εταιρεία Milde Ltd η πορεία φέρεται να ξέπλενε τα χρήματα για τη Novartis και φαίνεται να έχουν μπει 70.000 ευρώ για ένα μόνο φάρμακο που λέγεται AVASTIN. Επίσης, 100.000 ευρώ δόθηκαν σε εταιρεία παρακλάδι της Novartis που ονομάζεται Market Access μέσω διαφημίσεων. «Αυτοί κρατούσαν το 30% και το υπόλοιπο παραδιδόταν με σακούλες στον Λοβέρδο» σημειώνει ο μάρτυρας αναφέροντας πως από αυτά τα χρήματα πληρώνονταν οι εμπλεκόμενοι.

Έσπερναν αντιιικά εμβόλια της Novartis και της GlaxoSmithKline επί Αβραμόπουλου! 16 εκατ δόσεις … που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και … είχαν παραγγείλλει και καινούργια παρτίδα!!!

Αποκάλυψη! Οι αρμόδιες αρχές επί υπουργίας Δημ Αβραμόπουλου, είχαν παραγγείλει απίστευτες ποσότητες συσκευασμένων εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων, αλλά και γενναία ποσότητα της ουσίας οσελταμιβίρη (η βασική δραστική ουσία του αντιγριπικού Tamiflu), για παρασκευή του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από τον ΙΦΕΤ, το κόστος των αντιιικών φαρμάκων που αγοράστηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (Tamiflu της Roche και Relenza της GlaxoSmithKline) έφτανε τα 12 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν καν τελειώσει το σχετικό απόθεμα, κάποιοι λειτούργησαν… προνοητικά και προχώρησαν σε νέα παραγγελία τόνων δραστικής ουσίας, με αποτέλεσμα οι αποθήκες να γεμίσουν από το εν λόγω σκεύασμα.

Το 2011 το υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας Μ. Ξενογιαννακοπούλου) είχε καταφέρει να ακυρώσει παρτίδες εκατομμυρίων δόσεων οι οποίες είχαν γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το κόστος των παρτίδων έως εκείνη τη στιγμή έφτανε τα 80 εκατ. ευρώ.

Τα εμβόλια που αγόρασε κατά κύριο λόγο η Ελλάδα ήταν σκευάσματα της GlaxoSmithKline και της Novartis και ανήλθαν συνολικά σε 16 εκατομμύρια δόσεις, από τις οποίες τελικά έφτασαν στη χώρα περίπου 3,5 εκατ. αφού προηγήθηκε δικαστικός διακανονισμός.

“Η μίζα-μαμούθ για ταχεία αποπληρωμή οφειλών, η κομπίνα με τις εισαγωγές του ΕΟΠΥΥ - Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες (news247.gr) οι προστατευόμενοι μάρτυρες φέρονται να κατέθεσαν ότι η Novartis έδωσε στον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το ποσό το 2 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για την επίσπευση της καταβολής οφειλόμενων ποσών του Δημοσίου στην εταιρεία.

Ειδικότερα, οι μάρτυρες καταγγέλλουν ότι στους πρώτους μήνες του 2014 το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 65 εκατ. ευρώ στην ελβετική εταιρεία και από αυτά τα χρήματα προήλθε – σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες – το ποσό που δόθηκε στον κ. Γεωργιάδη. Ο τότε υπουργός Υγείας καταγγέλλεται επίσης ότι αποκάλυπτε στοιχεία για την πολιτική του claw-back με ενημερωτικά σημειώματα προς τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Κώστα Φρουζή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, όμως, και στοιχεία για «κομπίνα» που καταγγέλλεται ότι στήθηκε μέσω εισαγωγής διπλάσιων ποσοτήτων φαρμάκων. Ειδικότερα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ παρήγγειλε διπλάσια φάρμακα κατόπιν συνεννόησης του τότε διοικητή Δημήτρη Κοντού με τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ επέστρεφε τα πλεονάζοντα φάρμακα υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν γίνει ποτέ τέτοιες παραγγελίες. Τα φάρμακα αποθηκεύονταν προσωρινά από ιδιωτικές εταιρείες και στη συνέχεια γινόταν εξαγωγή με τεράστιο κέρδος για την εταιρεία και σημαντική ζημία για το Δημόσιο, όπως καταγγέλλουν οι μάρτυρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μάρτυρες οι δοσοληψίες εμφανίζονταν νομότυπες μέσω της έκπτωσης πιστωτικών και εκπτωτικών τιμολογίων.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ισχυρίζονται επίσης στις καταθέσεις τους ότι ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος έλαβε από τη Novartis το ποσό των 600.000 ευρώ.

Μαρτυρία-σοκ για απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis – Η κατάθεση της «Κελέση»

Η γυναίκα μάρτυρας με τον κωδικό «Αικατερίνη Κελέση» στην κατάθεσή της, που δόθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, τονίζει τα εξής:

«Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ’ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Ελληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.

Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Novartis Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε brand μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα.

 Παράλληλα, η Novartis διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1. 000 000, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα».

 

Η κατάθεση του μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη για τον Αβραμόπουλο

Η κατάθεση ενός εκ των προστατευμένων μαρτύρων του Μάξιμου Σαράφη για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στην κατάθεση του ο προστατευόμενος μάρτυρας,  αρχικά αναφέρεται στην εταιρεία Novartis. Όπως αναφέρει, το 2008 επι υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, έτρεχε το πρόγραμμα Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας το οποίο εκπονούσε η εταιρεία επικοινωνίας, CIP συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα, έπειτα από σχετική ανάθεση του υπουργείου Υγείας.

Ο μάρτυρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο εν λόγω πρόγραμμα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, με την έγκριση του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Αλέξη Ζορμπά, ζητούσε υπέρογκες χορηγίες επικοινωνίας από τις φαρμακευτικές εταιρείες που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές υπηρεσίες που τους παρείχαν. Για παράδειγμα, η χορηγία μιας παγκόσμιας ημέρας υγείας έφτανε τις 50.000 ευρώ ανα εταιρεία. Η Novartis Ελλάς χορήγησε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, με το ποσό των 50.000 ευρώ»

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για συγκεκριμένες υπηρεσίες που ουδέποτε έγιναν.

Ο Μάξιμος Σαράφης, αναφέρεται και στον Κωνταντίνο Φρουζή. Όπως λέει στην κατάθεσή του:

«Ο Φρουζής, τότε αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς, επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας, ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νοβάρτις από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας. Η εξυπηρέτηση αυτή, πραγματοποιήθηκε για την ταχύτερη έγκριση και υψηλότερη τιμολόγηση ογκολογικών φαρμάκων της εταιρείας όπως π.χ. το φάρμακο AFFINITOR. Επίσης, επι υπουργίας του υπήρξε στενή συνεργασία της Νοβάρτις και του υπουργείου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γενικού διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου, που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας Η1Ν1. Η Νοβάρτις την περίοδο 2008 – 2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας, μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε».

Και συνεχίζει: «Με τον ανωτέρω τρόπο, ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος, παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Αίσθηση είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση πως ανήμερα της πρωτοχρονιάς του 2017 ένας 44χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει από τον 13ο όροφο του Hilton. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, πρόκειται για στέλεχος της Novartis, τον οποίο μετέπεισε άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. να μην πέσει στο κενό. Σύμφωνα με έναν εκ των τριών μαρτύρων, ο υποψήφιος αυτόχειρας φοβόταν ότι θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα και για αυτό ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Η ογκώδης δικογραφία, το καρότσι με τις κούτες

Αντίγραφα της δικογραφίας για την Novartis θα λάβουν σήμερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση , έπειτα από σχετικά αίτηση που έχουν υποβάλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντίγραφα της δικογραφίας έλαβαν ήδη οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σταδιακά θα λάβουν αντίγραφο και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από το πρωί, στον πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσοι και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, αναμένουν για να πάρουν σειρά και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της.

Τα αντίγραφα της δικογραφίας, που ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, μεταφέρθηκε σε δέκα μεγάλες κούτες, πάνω σε καρότσι από υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Τα πολιτικά πρόσωπα παραλαμβάνουν το αντίγραφο που δικαιούνται, συνοδεία αστυνομικού.

Δείτε τη φωτογραφία

Tι λέει ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis Π. Σαράκης

https://www.youtube.com/watch?v=UPibnHe1xOg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ