Κύπρος

Η ξεφτίλα Ελλάδας και Κύπρου: Αναχωρεί για Μαρόκο η ΕΝΙ

Στο πλοίο πλατφόρμα της Eni που βρίσκεται σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το οποίο «εντός ολίγων ημερών θα αναχωρήσει με προορισμό το Μαρόκο, όπως έχει κάνει γνωστό και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι», αναφέρεται με άρθρο της, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa.

Η La Stampa αναφέρει ότι «την πορεία πλεύσης της πλατφόρμας μπλόκαραν και πάλι πέντε πλωτά μέσα της 'Αγκυρας, τα οποία “απείλησαν να προχωρήσουν σε χρήση βίας”».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εφημερίδα του Τορίνο προσθέτει ότι «μετά το μπρα ντε φερ στην θάλασσα, η μπάλα, τώρα, μένει στο γήπεδο της διπλωματίας», με αναφορά στην σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες, αλλά και σε «νέες συνομιλίες υψηλού επιπέδου που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες , ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της 'Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, ένα μήνα περίπου πριν την σύνοδο της Βάρνας, με την συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...