Κοινωνία

Η κυρά...της Κινάρου αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά κωλύματα!- Η απίστευτη ιστορία της 70χρονης Ρηνιώς που ζει μόνη στη βραχονησίδα

Η Ρηνιώ Κατσοτούρχη επιστρέφοντας με τον σύζυγό της, Μικέ, από την μακρινή Αυστραλία αποφάσισαν το 2000 να εγκατασταθούν για πάντα στον αγαπημένο τους τόπο, τη βραχονησίδα Κίναρο. Λίγα χρόνια μετά ήρθε και τους βρήκε ένα από τα τρία τους παιδιά, ο Γιώργος.

Το 2013 ο μπάρμπα Μικές, όπως ήταν γνωστός, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρά Ρηνιώ ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε, φυλώντας «Θερμοπύλες». Ήταν ο άνθρωπος που έζησε την τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και τον θάνατο τριών αξιωματικών τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου του 2016.

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, η 70χρονη εξήγησε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του επιδόματός της και το αίτημα καταβολής από μέρους της ενοικίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι λόγω λάθους που έχει γίνει σε δήλωση Ε9 του γιου της, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δύο χρόνια να τους δώσει το επίδομα που δικαιούνται. Καθώς το βοσκοτόπι το οποίο εκμεταλλεύονται φαίνεται να ανήκει στις τοπικές Αρχές, τους ζητείται επιπλέον να καταβάλουν ενοίκιο γι’αυτό.

Το μόνο που θέλει η γυναίκα –φύλακας της ακριτικής βραχονησίδας είναι το δικαίωμα της ίδιας και της οικογένειάς της να παραμείνουν στο νησί.

Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, έδωσε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του βοσκότοπου στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιληφθεί του θέματος.

https://youtu.be/EOLVy47lcrk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...