Κοινωνία

Η ιδιοφυής ιδέα που έχει τρελάνει το διαδίκτυο! Δείτε πως θα αποκτήσετε τον κήπο των ονείρων σας!

To Ikea έχει πάει την εσωτερική κηπουρική σε άλλο επίπεδο.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ ιδανικό για το κέντρο μίας πόλης όταν δεν υπάρχει πολύς χώρος και το πράσινο σπανίζει. Το Growroom έχει ύψος 2,7 μέτρα και είναι μπορεί να γίνει το σπίτι για φυτά, λαχανικά και βότανα και είναι φτιαγμένο από μόλις 17 φύλλα από κόντρα πλακέ.

Δημιουργήθηκε από το Space10, ένα εργαστήριο που υποστηρίζεται από το Ικεα. Έχει σχεδιαστεί για να είναι οικονομικό και για να μπορεί να συναρμολογηθεί στην άνεση του σπιτιού σας. Οι Σκανδιναβοί σχεδιαστές, Sine Lindhol και Mads-Ulrik Husum, πιστεύουν πως αυτή η κατασκευή είναι το μέλλον, όπου το φαγητό θα πρέπει να καλλιεργείται περισσότερο τοπικά.

Η πρόκληση είναι πως οι παραδοσιακές καλλιέργειες χρειάζονται πολύ χώρο και αυτός θα γίνεται όλο και πιο σπάνιος με τα χρόνια. Το κύριο χαρακτηριστικό του Growroom που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως επιτρέπει την κάθετη καλλιέργεια.

Τα κόντρα πλακέ επικαλύπτονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να περνάει το φως ανάμεσά τους. Με διαστάσεις 2.8 x 2.5 μέτρα, είναι αρκετά μεγάλο για να καθίσει κανείς και να απολαύσει την στιγμή. Ο επισκέπτης μπαίνει σε έναν άλλο, παράλληλο κόσμο όπου μόνο εκείνος και η φύση συνυπάρχουν.

Αυτή η κατασκευή θα βοηθήσει να ομορφύνουμε τις πόλεις μας και να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με την φύση.

Το πρώτο Growroom κατασκευάστηκε το 2016 και εκτέθηκε στο Chart Art Fair της Κοπεγχάγης. Το σχέδιό του είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να το αντιγράψει και να το φέρει στα μέτρα του, χωρίς να ζητήσει κάποια άδεια.

‘Θα μπορούσαμε να παράγουμε πολύ πιο ποιοτικό φαγητό, με καλύτερη γεύση και μεγαλύτερη θρεπτική αξία, οργανικό και υγιές,’ είπε ο Simon Caspersen, Διευθυντής Επικοινωνίας στο Space10. ‘Πιστεύουμε πως η τοπική καλλιέργεια λαχανικών είναι μια πολύ σημαντική εναλλακτική.’

Εσείς τι πιστεύετε;

πηγή : dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...