Κόσμος

Η Ε.Ε. "μαλώνει" το facebook και το twitter!

Στην "σέντρα" βγάζει η Ε.Ε το Facebook και το Twitter, καθώς όπως τονίζει δεν τηρεί τους κανόνες ιδιωτικού απορρήτου που τους έχουν υποδειχτεί.

Τα Facebook, Twitter και Google+ δημοσιοποίησαν αλλαγές με τις οποίες σκοπεύουν να ανταποκριθούν στις αξιώσεις των ευρωπαϊκών αρχών, αλλά αυτές «πληρούν μόνο εν μέρει τους κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ χαιρετίζει ωστόσο ταυτοχρόνως ορισμένες αλλαγές, που θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να ασκούν το δικαίωμά τους να αποσύρονται από μια αγορά στο Ίντερνετ.

Οι χρήστες της ΕΕ θα μπορούν επίσης εφεξής να προσφεύγουν εναντίον των ιστότοπων αυτών στη δικαιοσύνη στην Ευρώπη, αντί στην Καλιφόρνια, όπου έχουν την έδρα τους οι αντίστοιχες εταιρείες.

«Απαράδεκτη διαδικασία»

Ωστόσο το Facebook «και κυρίως» το Twitter ανταποκρίθηκαν μόνο εν μέρει στα προβλήματα νομικής ευθύνης και στον τρόπο που οι χρήστες ενημερώνονται για μια ενδεχόμενη απόσυρση περιεχομένου ή την καταγγελία μιας σύμβασης.

«Είναι απαράδεκτο ότι αυτό παίρνει τόσο χρόνο», δήλωσε η Βέρα Γιούροβα, η ευρωπαία Επίτροπος που είναι επιφορτισμένη με θέματα προστασίας των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...