Σκοπιανό

Η Αθήνα χαιρετίζει την απόφαση των Σκοπίων για το όνομα του αεροδρομίου και της λεωφόρου

Την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να αλλάξει το όνομα στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας και στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη των Σκοπίων με την Ελλάδα, χαιρετίζει η Αθήνα. Αυτή η εξέλιξη ίσως αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Σκοπιανό ζήτημα τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλία»» αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών που σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας».

Τονίζει ακόμα πως κινήσεις σαν αυτή μπορεί να αντιστρέψουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια: «Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης