Κόσμος

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στη Νότια Κορέα - Πρόκριμα εξελίξεων; (φωτό, βίντεο)


Στη Πιονγκτσανγκ έφτασε η αδελφή του Κιμ Γιονκγ Ουν  για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Νότια Κορέα.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν ονομάζεται Κιμ Γιο Γιονγκ και αναμένεται να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Φορώντας ένα μαύρο παλτό και μία μαύρη τσάντα, η ίδια φάνηκε να είναι ιδιαίτερα χαμογελαστή κατά την αποβίβασή της από το αεροπλάνο.

Πάντως, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι το πρώτο μέλος από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας που πατά το πόδι της στην Νότια Κορέα από τον Κορεατικό Πόλεμο, το 1950-53.

Μαζί της είναι και ο 90χρονος επικεφαλής του κράτους και πρόκειται να συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που πιστεύουν πως αυτή η κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν, το να στείλει δηλαδή την αδελφή του στην  Νότια Κορέα, δεν είναι τυχαία. Φαίνεται πως αυτό είναι μία προσπάθεια να ξεφύγει ο ίδιος και το κράτος του από την (διπλωματική) απομόνωση και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Νότο, τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μελλοντικά ως γέφυρα για την προσέγγιση των ΗΠΑ.

Πάντως, η 30χρονη αδελφή του Κιμ θεωρείται μία από τους ελάχιστους ανθρώπους που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του βορειοκορεάτη δικτάτορα.

https://www.youtube.com/embed/36YuxlNSvnE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ