Πολιτική

Ημέρα ανταποδοτικών απειλών για τη Βουλή- Παπαγγελόπουλος προς Γεωργιάδη: "Θα πας φυλακή"!

Πρωταγωνιστές σε ανταλλαγές απειλών ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την μία πλευρά και οι Α.Γεωργιάδης και Α.Σαμαράς από την άλλη στην συζήτηση για την προανακριτική με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε καθαρά τον Δ.Παπαγγελόπουλος με φυλάκιση για τις επέμβάσεις του που υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, έχει κάνει στην Δικαιοσύνη ο υπουργός. Με απλά λόγια, ο Α.Γεωργιάδης, υποστηρίζει ότι ο Δ.Παπαγγελόπουλος "έστησε" τη υπόθεση της Novartis σε συνεργασία με την εισαγγελέα Τουλουπάκη.

Η αναφορά του Δημήτρη  Παπαγγελόπουλου για μερική ενημέρωση που είχε για τον φάκελο Novartis, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να του πει σε ποιο εδάφιο του Συντάγματος αναφέρεται ότι μπορεί να πάρει μερική ενημέρωση του φακέλου.

«Επειδή δεν μπορείτε να πάρετε μερική ενημέρωση του φακέλου και το ξέρετε, άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο. Αυτή είναι η παραβίαση του Συντάγματος», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέβασε κι άλλο τους τόνους και άφησε να εννοηθεί ότι ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης ο Δ.Παπαγγελόπουλος θα οδηγηθεί κάποια στιγμή στη φυλακή.

«Γιατί φοβάστε να ανοίξετε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας, κ. υπουργέ, και αν δε φοβάστε, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανάφερε ότι ο κ. Γεωργιαδης για ακόμα μία φορά παραποιεί τα λεγόμενά του.

«Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Ο λαός καταλαβαίνει. Επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου και συνεχίζεται να απειλείτε. Όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου, θα ζητήσω προανακριτική, να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου. Κανένα τηλεφώνημά μου δεν είχε παράνομη πράξη» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά:

«Ως εισαγγελέας τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Όμως κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά σε βάρος εμού και των προστατευόμενων μαρτύρων», ανέφερε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «στη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, δεν αναφέρθηκα στον κ. Σαμαρά».

Τόνισε μάλιστα ότι «στην επιστολή παραίτησής της η κα Ράικου χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο και για απειλές σε βάρος ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε, ενώ απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας:

«Κ. Σαμαρά καταγγείλατε την σύσταση συμμορίας. Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δημιουργία σκευωρίας με το Μακεδονικό. Πώς εξηγείται να γνωρίζω μήνες πριν, όταν λέτε ότι έστηνα τη σκευωρία, ότι θα γίνει συλλαλητήριο;»

«Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση», πρόσθεσε.

Βαριές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά που έφταναν μέχρι και τη στάση του που κράτησε ως υπουργός Εξωτερικών το 1993 για τα Σκόπια, διατύπωσε στην αρχική του ομιλία από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με απλά λόγια είπε ότι ο Α.Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 γιατί "τα είχε πάρει" από εταιρεία για να το κάνει και όχι για να υπερασπιστεί την Μακεδονία. Αναφέρεται στην υπόθεση αυτή υπόθεση των τηλεφωνικών κέντρων και της εμπλοκής της INTRACOM της εποχής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Σκοπιανό. Το έκανε και το 1992. Θυμίζω ότι και τότε υπήρξε έντονη συζήτηση για τα πραγματικά κίνητρα της πτώσης» ανέφερε με νόημα.

Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό ήταν πολλές.

Χαρακτήρισε «αστείες» τις επιθέσεις εις βάρος του από τον Αντώνη Σαμαρά και υπογράμμισε με νόημα ότι «αντιλαμβάνεται την δυσχερή θέση του» εκφράζοντας πάντως την ευχή του να αποδειχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αθώοι.

Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι προκαλεί διχασμό στη χώρα, διότι όπως είπε η καταγγελία του περί σύστασης συμμορίας χαρακτηρίζεται από τα «μεταεμφυλιακά ένστικτα που τον κατακλύζουν».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού εναντίον του και για την θητεία του στην ΕΥΠ. «Εγώ δεν ντρέπομαι. Ας αναλογιστούν οι ψηφοφόροι τις καταγγελίες του που γίνονται για να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί στην παράταξη του» είπε.

Κλείνοντας την επίθεση εναντίον του μίλησε για μαφιόζικες πρακτικές σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ότι θα πάει την κατάσταση έως τέλους.

«Ελπίζω οι δηλώσεις του αυτές να μην εννοούν το τέλος της ζωής μας και την φυσική μας εξόντωση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και καταλόγισε μεγάλες ευθύνες σε όσους απειλούν την Δικαιοσύνη.

«Για ότι συμβεί εναντίον εισαγγελέων και προστατευόμενων μαρτύρων ακόμα και μα γλάστρα να πέσει ξέρετε τι θα υποθέσουν όλοι» κατέληξε. Ο αναπληρωτής υπουργός κράτησε πάντως αποστάσεις από προηγούμενες δηλώσεις του όταν είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση NOVARTIS το μεγαλύτερο σκάνδαλο εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ