Οπλικά συστήματα

Ερχεται κλιμάκωση σε όλο τον πλανήτη! Κινεζικά Su-35 και J-20 ετοιμάζονται για υποδοχή του USS Carl Vinson!

Το Πεκίνο απαντά στην ενισχυόμενη αμερικανική παρουσία στη νότια Κινεζική Θάλασσα με μοίρες μαχητικών, μεταξύ των οποίων Su-35 και J-20, που θα περιπολούν στην τεράστια θαλάσσια περιοχή. Τον ερχόμενο μήνα η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Carl Vinson αναμένεται στην περιοχή…

Επεισόδια μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών σκαφών συμβαίνουν συχνά με τελευταίο τον πλου του αμερικανικού αντιτορπιλικού Hopper σε απόσταση 12 ν.μ. από νησί που η Κίνα θεωρεί ότι της ανήκει. Στην περίπτωση αυτή επενέβη το κινεζικό αντιτορπιλικό Huangshan.

Παρόμοια περιστατικά σημειώνονται και στον αέρα καθώς η Κίνα έχει ενισχύσει τις αεροπορικές τις δυνάμεις με μαχητικά Su-35. «Είναι μια πραγματική ευκαιρία για την αεροπορία μας να εκτελέσει την αποστολή της και να εκτελέσει ασκήσεις μάχης», ανέφερε τη κινεζική αεροπορία.

Φημολογείται πως και αρκετά μαχητικά J-20 θα συνοδεύουν στις εν λόγω αποστολές τα ρωσικής προέλευσης μαχητικά, ώστε να ελεγχθεί η επιχειρησιακή αξιοπιστία των κινεζικών μαχητικών 4,5 γενιάς.

«Μόλις παραλάβαμε μαχητικά από τη Ρωσία και θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τα J-20 σε πραγματικές πολεμικές αποστολές στη νότια Κινεζική Θάλασσα», ανέφερε Κινέζος αξιωματούχος. Η Κίνα αγόρασε 24 ρωσικά μαχητικά Su-35 έναντι 2 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία το 2015 τα οποία παραδόθηκαν στα τέλη του 2017.

«Η εμφάνιση προηγμένων μαχητικών ικανών να πλήξουν πλοία επιφανείας στην περιοχή αποτελεί, τρόπο τινά, αντίδραση στις προκλήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε ο ίδιος Κινέζος αξιωματούχος. Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να αναπτυχθούν στα διάφορα αεροδρόμια που δημιουργήθηκαν στα τεχνητά νησιά που η Κίνα κατασκεύασε.

Πάντως αναλυτές πιστεύουν πως τα J-20 δεν θα είναι εύκολο να επιχειρήσουν στην περιοχή. Πέραν των προβλημάτων στην παραγωγή, η υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και η διάβρωση θα επηρεάσουν τις ικανότητες stealth του J-20. Το μαχητικό σχεδιάστηκε για αποστολές αεροπορικής υπεροχής και όχι θαλάσσιων περιπολιών.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ