Σκοπιανό

Επίθεση-σοκ από Μπουτάρη κατά Μίκη!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δεν σεβάστηκε την ιστορία και το έργο του μεγάλου Ελληνα Μίκη Θεοδωράκη και χαρακτήρισε εμπρηστικό τον λόγο του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, συμπληρώνοντας πως ήταν λάθος του να παρευρεθεί.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά ήταν εμπρηστικός ο λόγος του κ. Θεοδωράκη, δεν διέφερε πολύ από την ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου και δεν είναι καθόλου σκληρό αυτό που λέω. Ο Θεοδωράκης ήταν ένας μύθος για την Ελλάδα, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να πάει. Εκανε λάθος» είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εντυπωσιακά τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάνοντας ωστόσο λόγο για... παραπληροφόρηση του κόσμου.

Ομως, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν σταμάτησε εκεί. «Οι κάτω από τον Ολυμπο Ελληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα» σημείωσε. Ζήτησε δε η ΠΓΔΜ να ονομαστεί «Νέα Μακεδονία». «Πρέπει να αποκτήσει και αυτό το κράτος μια ταυτότητα. Θα χάσουμε την αξιοπιστία μας ως σοβαρό κράτος στους διεθνείς οργανισμούς γιατί δεν βοηθάμε ένα άλλο κράτος. Και εγώ δε μπορώ να το πω Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), με ενοχλεί, αλλά θα μπορώ να το πω “Νέα Μακεδονία”. Το “βόρεια” και το “νότια” είναι σαν μια χώρα που χωρίστηκε στα δύο, μα το“'νέα” είναι σαν να είναι μια νέα χώρα» δήλωσε.

Εκτός όμως από τον Μπουτάρη και ο διορισμένος νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ και πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά Στέλιος άφησε αιχμές κατά του μουσικοσυνθέτη μέσω facebook. «Εμείς Μίκη θα σε τραγουδήσουμε, θα σε κλάψουμε όταν φύγεις στους ήχους της Ρωμιοσύνης, του Μαουτχάουζεν, του Ωρωπού και των μεγάλων συναυλιών. Οι φασίστες τότε θα λείπουν, γιατί κανένα τραγούδι δεν μελοποίησες για δαύτους. Γεια σου Μίκη» έγραψε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...