Εσωτερική Ασφάλεια

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού - Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/02) στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποστολή τρομοπακέτων σε ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν, ότι τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων.

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...