Πολιτική

Εμπλέκουν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ως προστατευόμενο μάρτυρα για Novartis

H είδηση έσκασε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία τα τελευταία 24ωρα και ήδη έχει θέσει σε συναγερμό τη γαλάζια παράταξη: Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων να προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ. - Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν, πλην όμως έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό - Tεράστια ερωτήματα: Έχει βάση αλήθειας η πληροφορία ή διακινείται προς δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων με σκοπό κάποιοι να θολώσουν ακόμα περισσότερο τα νερά στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018, έχει αρχίσει και κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία (υπό μορφή φήμης), ότι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Και μόνο το άκουσμα της πληροφορίας προκαλεί... σεισμό!!!

Κανείς δημοσιογράφος δεν τολμά να το δημοσιεύσει, πρωτίστως για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και διότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να διασταυρωθεί και να ελεγχθεί.

Παρόλα αυτά η πληροφορία αρχίζει να γίνεται viral σε off the record συζητήσεις.

Και όχι μόνο αυτό.

Έχοντας πλήρη γνώση των όσων γράφω, υπογραμμίζω ότι έχει πέσει και συγκεκριμένο όνομα στο τραπέζι.

Ναι καλά διαβάσατε, συγκεκριμένο όνομα πασίγνωστου στελέχους της ΝΔ.

Εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας...

Έρχεται λοιπόν σήμερα η εφημερίδα «Εστία» και βάζει το θέμα στο τραπέζι με το ερώτημα - τίτλο: Τέως Νεοδημοκράτης ο τρίτος μάρτυρας;

Και θέτει ορισμένα καυτά ερωτήματα:

Την ώρα που η ΝΔ έχει αναγάγει το ζήτημα της αποκαλύψεως της ταυτότητας των προστατευομένων μαρτύρων, τι θα συμβεί αν ο τρίτος εξ' αυτών προέρχεται από τη ΝΔ;

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Σαμαράς ζητούν να πέσουν οι «κουκούλες» και να καταθέσουν στη Βουλή οι προστατευόμενοι μάρτυρες επώνυμα, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Κι αν τους κάτσει και ο τρίτος είναι δικός τους;

Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση;

Τώρα λοιπόν ανοίγει η βεντάλια. Ανοίγει η βεντάλια σε πολιτικό επίπεδο αν και δημοσιογραφικά δεν υιοθετώ τίποτα αν δεν αποδειχθεί.

Δεν μπορώ να φανταστώ το ενδεχόμενο να προκύψει ότι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων να υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. ή να ήταν κρατικός αξιωματούχος επί γαλάζιας διακυβέρνησης ή να έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός της ΝΔ!

Αντιλαμβάνεστε τι έχει να συμβεί στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Μιλάμε για πραγματικό Εφιάλτη...

Θα συνεχίσουν να επιμένουν στη Νέα Δημοκρατία στα περί αποκαλύψεως της ταυτότητας των μαρτύρων;
Θα συνεχίσει να λέει ο Βασίλης Οικονόμου ότι θα τους σπάσει τα χέρια και τα πόδια;
Θα συνεχίσει να λέει ο Σαμαράς ότι θα τους πάει μέχρι ρίζα;
Θα συνεχίσει να λέει ο Λοβέρδος ότι θα τους βάλει όλους φυλακή;
Τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν αρκετά.

Διότι αν το σενάριο έχει βάση αληθείας και δεν πρόκειται για κάποιο χειραγωγούμενο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, τότε ο πόλεμος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα εξελιχθεί σε σφαγή.

Προβλέπω καταστάσεις Massacre de la Saint-Barthélemy, η σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου...

Παρόλα αυτά ας κρατάμε μικρό καλάθι, διότι σε αυτό τον τόπο πολλά ακούμε και πολλά διαβάζουμε, αρκετά εκ των οποίων έχουν ως μοναδικό στόχο να θολώσουν περαιτέρω τα νερά.

Σαν το μελάνι της σουπιάς ένα πράγμα...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ