Κύπρος

Ελληνες ψηλά το κεφάλι: Γέμισε με γαλανόλευκες η συνοριογραμμή στον Έβρο - Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι Τούρκοι κάνουν λάθη και θα τα πληρώσουν ακριβά»

Πανέτοιμοι οι Ελληνες πολίτες και στρατιώτες γέμισαν με τη γαλανόλευκη όλες τις καλύβες στην φυσική συνοριογραμμή στο Δέλτα του Εβρου. To κλίμα που έχει δημιουργηθεί μας μεταφέρει σε άλλες εποχές... Οι σύγχρονοι "Διγενήδες" στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία.

Tαυτόχρονα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στέλνει μήνυμα:

«Οι Τούρκοι άρχισαν να κάνουν λάθη και θα τα πληρώσουν ακριβά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο.

Όπως αναφέρει  το κυπριακό κρατικό κανάλι, ο Κύπριος εκκλησιαστικός ηγέτηςς προέβη σε δηλώσεις, με το πέρας του Πανορθόδοξου Συλλείτουργου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων Αρχιερατείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι "οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αποβούν εις βάρος της".

«Ευτυχώς» είπε, «που ενήργησαν και αυτοί μια φορά λάθος, την ώρα που εμείς κάνουμε συνεχώς λάθη. Τους οδήγησε ο Θεός να κάνουν λάθη και πιστεύω ότι θα την πληρώσουν πολύ ακριβά», ανέφερε ο ηγέτης της κυπριακής εκκλησίας, συνέχισε ο ίδιος .

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι έγνοια του είναι "η απελευθέρωση της πατρίδας, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο στόχος και της κυβέρνησης και όλου του λαού. Εάν δεν έχουμε πατρίδα", τόνισε, "τότε εις μάτην κοπιάζουμε".

Σε ομιλία του παλαιότερα ο ίδιος είχε δηλώσει κατά την διάρκεια  επιστημονικού συνεδρίου , με θέμα τη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της πόλης,  ως δυστυχές ορόσημο, στο έτος 1430 και στην κατάκτηση της Θεσσαλονίκης από τους «Οθωμανούς Τούρκους».

«Είναι ο ίδιος λαός ο οποίος μέχρι και σήμερα συνεχίζει την ίδια τακτική. Να καταπατεί τα εδάφη των γειτόνων του, διεκδικώντας τα, σαν να ήταν δικά του», είχε δηλώσει  μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσόστομος.

Ενώ σήμερα είχαμε και την δυναμική παρέμβαση έχουμε από τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν στον Ερντογάν, κάτι που δείχνει ότι το «πρόβλημα» με την κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα κατέβει σύντομα στην κυπριακή ΑΟΖ , απασχολεί πολύ σοβαρά τις εμπλεκόμενες χώρες.

«Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη.

Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

Η Λευκωσία  κατηγόρησε την  Τουρκία ότι απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρά κατά του γνωστού ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου, σε μια αντιπαράθεση για τα δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Τούρκος σουλτάνος είναι «στριμωγμένος» γενικά από όλους στην διεθνή σκηνή από την μία  πλευρά με σωρεία δηλώσεων λλά από την άλλη όλες οι αποκαλούμενες «μεγάλες δυνάμεις» δεν πράττουν τίποτα αποφασιστικό για να του κόψουν το δρόμο, προς την αναβίωση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν εμφορείται από ένα πάρα πολύ επικίνδυνο όραμα , το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο εμπλέκοντας όλες τις όμορες χώρες που γειτνιάζουν με τα πραγματικά τεράστια κοιτάσματα τα οποία έχουν προσελκύσει τους «γκρίζους λύκους» της Τουρκίας με οθωμανική φορεσιά .

 

Όπως αναφέρει ο κάτοικος του Δέλτα του Έβρου κ. Αθανάσιος Καμηλάρης:

To εκκλησάκι του Αγίου Άνθιμου στο δέλτα Έβρου είναι έτοιμο κ χρειάζεται μερικές εικόνες κ κάποιος να μπορεί να κάνει αγιογραφίες. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε με 6976360672

Πηγή εικόνων: radiomax.gr

https://www.youtube.com/watch?v=x3Dmgf1x7po

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...