Εσωτερική Ασφάλεια

Ελεύθεροι οι 20 προσαχθέντες του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν σε ομιλία του Τσακαλώτου

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 20 άνθρωποι που προσήχθησαν το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αφότου ο «Ρουβίκωνας» διέκοψε ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσαχθέντες σκόρπισαν φέιγ βολάν με μηνύματα κατά του υπουργείου Οικονομικών και φώναξαν συνθήματα.

Οι πρώτες πληροφορίες τους ήθελαν να έχουν εισβάλει στο κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, όπου φιλοξενούταν οι εκδήλωση, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φαίνεται πως οι προσαχθέντες είχαν μπει μαζί στο κοινό πριν την έναρξη των ομιλών.

Ειρωνική ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, διερωτώμενη πώς αυτή τη φορά έγιναν προσαγωγές ενώ σε άλλες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» οι δράστες έχουν φύγει ανενόχλητοι.

«Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν ‘ακτιβισμό’ του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος. Σε ανάλογες ‘ακτιβιστικές ενέργειες’ στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ χαιρετίζει σκωπτικά την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέπει παρενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ από τον «Ρουβίκωνα» και της εύχεται να συνειδητοποιήσει ότι «ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του υποβάθμισε το περιστατικό λέγοντας: «δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και είπαν και μια κουβέντα παραπάνω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ