Στρατός Ξηράς

Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές στην Θράκη για αναθεώρηση της Λωζάνης - Βγήκαν στο Γράμμο τα Κομάντα μας - Ενεργοποιούμε την εθνοφυλακή - Σε ετοιμότητα το Γ’ και Δ' Σώμα Στρατού


Του Βασίλη Καπούλα

Σοβαρές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Θράκη μας και αναφέρουν πως ομάδα τριών ατόμων επισκέφθηκε χωριά του Έβρου όπου ζουν μουσουλμάνοι και με επισκέψεις στα σπίτια τους τους ζήτησαν να υπογράψουν σε χαρτιά ζητώντας με την σειρά τους την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η ανησυχία είναι φανερή στην Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο. Κατά μήκος των συνόρων μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι τον Εβρο επικρατεί μια ετοιμότητα..Ασκήσεις της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, "ΟΡΜΗ" από το ΠΝ, στο Γράμμο ο Α/ΓΕΣ, στον Εβρο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, σε ετοιμότητα το Γ' και Δ' Σώμα Στρατού.

Μουσουλμάνοι από την Μάκρη, τα Δίκελλα, την Μεσημβρία και την Πλάκα Αλεξανδρούπολης ενημέρωσαν ότι τους επισκέφθηκαν αυτά τα τρία άτομα που μένουν στην Κομοτηνή και τους ζήτησαν να υπογράψουν σε σχετικό έγγραφο.

Συνεχίζοντας την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι κάτι αντίστοιχο έχει γίνει σε όλα τα μειονοτικά χωριά του Έβρου, και συνεχίζεται σε χωριά της Ροδόπης και της ξάνθης αποκαλύπτει δημοσίευμα.

Στόχος η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθμού υπογραφών ώστε να αποτελέσει μοχλό πίεσης στο ζήτημα που έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτήν την πρωτοβουλία την υλοποιεί το μειονοτικό κόμμα DEB και κάτι αντίστοιχο έπραξε και κατά το παρελθόν.

Όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα με αυτόν τον τρόπο γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής και πάλι της μειονότητας που έπειτα από το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν άλλαξε συμπεριφορά και “γύρισε την πλάτη της” στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

O AΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής στο χιονισμένο χωριό Γράμμο που βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η φωτογραφία του Α/ΓΕΣ έχει φόντο το στρατιωτικό φυλάκιο στο Γράμμο και δεν ήταν λίγα τα σχόλια που έκαναν φίλοι και γνωστοί στον Στρατηγό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια ήταν το εξής:

“Ήμουν από τους πρώτους στρατιώτες που ανοίξαμε και λειτουργήσαμε το φυλάκιο του Γράμμου. Στο χωριό Γράμμος η αλλιώς Γραμμούστα με βάση το 451 του Άργους Ορεστικού. Μονάδα Προκαλύψεως. Εύγε Στρατηγέ μου !

Παρακάτω μπορείτε να δείτε επίσης βίντεο με την έπαρση της Σημαίας στο Φυλάκιο ΓΡΑΜΜΟΣ που έγινε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fekprosoposges%2Fvideos%2F2106693006218597%2F&show_text=0&width=267

Σε όλη τη Δυτική Μακεδονία αναλαμβάνει δράση η 9η Ταξιαρχία Πεζικού 

Με τα κομάντο στο Δέλτα του Έβρου ο Π.Καμμένος …

Συνοδευόμενος απο τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έφτασε στο Δέλτα του Εβρου

Προηγουμένως ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εγκαινίασε 2 νέες τάξεις που κατασκεύασε το Δ’ Σώμα Στρατού με χορηγία του ΥΠΕΘΑ στο Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου και μοίρασε δώρα στα παιδιά του σχολείου!

Δεν παρέλειψε να χαιρετίσει έναν προς έναν τους Εθνοφύλακες του Έβρου που παρευρέθηκαν στην Τελετη!

Ο ΥΕΘΑ στην Υποστολή Σημαίας στην καλύβα του Στρατού στον ποταμό Έβρο
https://twitter.com/V_Siriopoulos/status/961296363538604032?ref_src=twsrc%5Etfw

Το ΠΝ βγήκε με «ΟΡΜΗ στο Μυρτώο» …Σε ρόλο υποστήριξης η ΠΑ!

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τρίτη 06 έως Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθη η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΟΡΜΗ 01/18»!

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πυραυλακάτων, ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Για πρώτη φορά στο ελληνικό χώρο έχουμε τακτική άσκηση  με σενάριο επίθεσης των εθνοφυλάκων κατά οργανωμένης Τοποθεσίας με πολιτικά οχήματα 4χ4 ,αλλά και με μηχανές μεγάλου κυβισμού , κάτι που δείχνει την πλήρη αναβάθμιση των νέων επιχειρησιακών σχεδίων ενός νέου πολέμου με όλα τα μέσα. 

Πρόκειται στην ουσία για ηχηρότατο μήνυμα στα Σκόπια μαζί με τους Εθνοφύλακες , το οποίο εξέπεμψε από το Σιδηρόκαστρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού, όπου παρακολούθησε την άσκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Σιδηροκάστρου.

Οι κινήσεις στα βόρεια σύνορα μας, το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ το οποίο στην γειτονική χώρα έχει ανοίξει τους «ασκούς  του Αιόλου» που λέγεται αλβανικός εθνικισμός και οι προκλήσεις των Τσάμηδων Αλβανών , Σκοπιανών και τζιχαντιστών σε χώρες όπως η Βοσνία , έχουν βάλει σε έντονη «ανησυχία» την ελληνική στρατιωτική ηγεσία για το τι μέλει γενέσθαι στην περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή οι Τσάμηδες απειλούν ελληνικό έδαφος, οι Σκοπιανοί επιδιώκουν και ονειρεύονται « έξοδο στο Αιγαίο», ενώ ο τουρκικός παράγοντας δημιουργεί «βάσεις» σε χώρες βόρεια των ελληνικών συνόρων μας ( από Σκόπια μέχρι Αλβανία) με σκοπό την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος .

Για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να «ξεσκονίσουμε» όλα τα σχέδια που αφορούν τρόπους αντιμετώπισης όλων αυτών των κινδύνων , εδικά με την βοήθεια των εφέδρων μας .

O A/ΓΕΣ , μετά την ολοκλήρωση της άσκησης Εθνοφυλάκων, υπογράμμισε την καθολική συμμετοχή των Εθνοφυλάκων του Τάγματος, καθώς και την εξαίρετη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεσή της.

Στη συνέχεια, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

- Η αναβάθμιση και διεξαγωγή γόνιμης και εποικοδομητικής εκπαίδευσης σε σύγχρονα επιχειρησιακά αντικείμενα, αποτελεί κύρια προτεραιότητα για τον Ελληνικό Στρατό.

- Οι Εθνοφύλακες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της Χώρας και είναι πάντα παρόντες στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον ενεργό Στρατό και την Εφεδρεία.

- Τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και στο νέο έτος η επιτυχής εκτέλεση των αποστολών που ανατίθενται στον Στρατό Ξηράς, με το προσωπικό να εργάζεται με το ίδιο πάθος, αισιοδοξία αλλά και αίσθημα υπερηφάνειας.

Τέλος υπερθεμάτισε την υπερηφάνεια από την οποία διακατέχεται για τους Εθνοφύλακες, αλλά και για το σύνολο του Ελληνικού Στρατού, για την ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών τους στην Πατρίδα.

Με λίγα και απλά λόγια ο αρχηγός των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων με την παρουσία του δείχνει την σημασία στον τρομερό παράγοντα που ονομάζεται έφεδρος μαχητής , ο οποίος θα κληθεί να «σηκώσει το βάρος» όλων αυτών των εχθρικών σεναρίων κατά της χώρας μας , στην απευκταία αλλά υπαρκτή περίπτωση που έχουμε «προβλήματα» από τα Βόρεια.

Η περίοδος που διάγουμε είναι επικίνδυνη και εμπεριέχει μεγάλη αστάθεια ενώ ειδικοί και αμυντικά ινστιτούτα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενο πιθανό βαλκανικό πόλεμο, με την τεράστια αρωγή της Άγκυρας και των εκατοντάδων πρακτόρων της που αλωνίζουν την χερσόνησο μας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αιθεροβατούμε , διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούμε ως Έλληνες να  κάνουμε το καθήκον μας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ