Ελληνοτουρκικά

Κλιμάκωση: Στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα «Barbarοs», "εμβολίζει" Χίο-Οινούσσες η κορβέτα TCG Büyükada F-512 - Αυτό το νησί θέλουν οι νέο-οθωμανοί

Νομίζουμε ότι δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά αυτό που έκανε η Αγκυρα, ακόμη και με KORNET πετύχαινες τουρκική φρεγάτα σήμερα. Πολύ κοντά στην Αθήνα, ανοικτά του Σουνίου βρέθηκε η τουρκική φρεγάτα «Barbarοs» με τη φρεγάτα "Θεμιστοκλής" να την κηνυγάει και κάποιους Έλληνες πολιτικούς να χαζεύουν αμέριμνοι την τουρκική προκλητικότητα η οποία προμηνύει επέμβαση σε ελληνικό νησί.

Ταυτόχρονα, ο φακός του @AegeanHawk κατέγραψε την τουρκική κορβέτα TCG Büyükada (F-512), κλάσης Ada, σε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, περνώντας από το στενό που χωρίζει Χίο με Οινούσσες.

Φυσικά δεν υπήρξε ούτε υπάρχει καμία επίσημη ελληνική αντίδραση στην κατάφορη παραβίαση.

Η τουρκική κορβέτα κατηγορίας Ada TCG Buyukada F512 παραβίασε χθες όχι μόνο τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αλλά έφτασε τόσο βαθιά μέσα  στα ελληνικά χωρικά ύδατα που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα .

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου το μεσημέρι μεταξύ των νησιών Χίου και Οινουσών.

Πρόκειται σαφώς για προσπάθεια ανίχνευσης αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς , τις οποίες  έχουν «διαβάσει» πολύ καλά οι νέο-οθωμανοί και για αυτό θα συνεχίσουν να προκαλούν.  

Υπενθυμίσουμε ότι τουρκική εφημερίδα προ μηνών είχε παρουσιάζει «ταξίδι»  μελών τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης  από την  Σμύρνη  προς το «κατεχόμενο» από τους Έλληνες νησί (Οινούσες).. .

Ο πρόεδρος του εν λόγω κόμματος κ. Partitan δήλωσε για το θέμα:

«Από το 2004, το έδαφος της Τουρκίας καταλήφθηκε από την Ελλάδα βήμα προς βήμα. Σήμερα, 18 νησιά που ανήκουν στην Τουρκία, έχουν ελληνική σημαία ενώ  Έλληνες στρατιώτες  αναπτύσσονται στα νησιά αυτά», είπε.

«Ο πόλεμος δεν μπορεί να αποκλεισθεί στα Βαλκάνια, η ιδρυτική συνθήκη της Λωζάννης , δεν περιλαμβάνει τις κατεχόμενες Οινούσσες και για να εισέλθει ο Τούρκος  πρωθυπουργός στο έδαφος της γης μας στο νησί  αυτό θα πρέπει να έχει διαβατήριο!

Ωστόσο, οι Οινούσες (Sheep Island) το αναφέρουν στα τουρκικά)  βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Δεν είναι ένα απλά ένας εγκαταλελειμμένος βράχος, όπως είπε η κυβέρνηση! Είναι ένα νησί μήκους 11,5 χλμ., Τριπλάσιο του μεγέθους των  Πριγκιποννήσων  στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα αποστέλλει στρατιωτικά αγήματα , Ιερείς για τις εκκλησίες ενώ διενεργεί ασκήσεις και η κυβέρνηση μας τηρεί απόλυτη σιγή για  το νησί μας! Η Ελλάδα επίσης επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα  με κάθε κατεχόμενο νησί και έχει φτάσει να κατέχει το Αιγαίο», καταλήγει ο πρόεδρος της  υποτιθέμενης οργάνωσης που υποκρύπτει Κεμαλιστές .

Οι Τούρκοι κατηγόρησαν και παλαιότερα την χώρα μας ότι δημιουργεί  10 νέες στρατιωτικές βάσεις (!!!!) στα νησιά Κίναρο-Λεβίθα Μαύρα , τα οποία αναφέρουν με τα τουρκικά ονόματα (Ardıççık, Koçbab).

Τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε πριν μήνες με σαφήνεια ότι «η Κίναρος (Ardıççık) θεωρείται ως τουρκικό νησί. Βρίσκεται εντός των συνόρων των Μούγλων, στα δυτικά της περιοχής των Δωδεκανήσων και σε απόσταση 5 μιλίων από τη βραχονησίδα Λεβίθα (Koçbaba Adası) που βρίσκεται πλέον υπό ελληνική κατάληψη.

Η Κίναρος (Ardıççık) είναι μεγαλύτερο νησί από την Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης. Σε βρετανικό χάρτη του 1943, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Κίναρος (Ardıççık) όπου έγινε η τελετή μνήμης, βρίσκεται εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία», καταλήγει το εξοργιστικό άρθρο ενδεικτικό των προθέσεων του ισλαμικού συστήματος που κυβερνά την Τουρκία .

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα  έχουν πυκνώσει την εμφάνιση τους τους τελευταίους μήνες και σίγουρα αφορούν βλέψεις του Ερντογάν  στο Αιγαίο ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο του φόβου  τους για την ελληνική ΑΟΖ.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει την ελληνική στρατιωτική ηγεσία είναι η στοχοποιήση των Οινουσών η οποία προφανώς υποκρύπτει σχέδιο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σχέδιο του Ερντογάν με στόχο την υφαρπαγή 18 ελληνικών νησιών, συμπεριλαμβανομένων και των Οινουσών.

Το ζήτημα είχε αποτελέσει το αντικείμενο της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΑΚΡ και της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κιλιτσάρογλου.  

Η ιστορία με τα 18 νησιά ξεκινά μετά την αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Οι ελληνικές προσπάθειες για ανέξοδη επάνοδο στους κόλπους της συμμαχίας απέτυχαν . Η Τουρκία τότε έπαιζε πολύ καλά το παιχνίδι της ομοφωνίας και οι συμφωνίες Ρότζερς μας επανέφεραν στο ΝΑΤΟ ως «μετανιωμένους» μεν,  με μειωμένα δικαιώματα δε.

Το πιο ύποπτο και σημαντικό ήταν όμως ότι τότε με την επιστροφή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, δεν αποφασίστηκαν σαφή όρια δικαιοδοσίας στο Αιγαίο, και έτσι 18 νησιά «απαλείφθηκαν» από τους νατοϊκούς χάρτες και δεν περιλαμβάνονται από τότε στις ασκήσεις της συμμαχίας.

Αυτά τα 18 νησιά «διεκδικεί» τώρα  ο Ερντογάν προσπαθώντας να βρει  νομικό πάτημα, για να αποκτήσει συνιδιοκτησία στο Αιγαίο.

«Αρωγός του» σε αυτήν την προσπάθεια ή «άφωνη» ελληνική κυβέρνηση που απλά παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της ότι η Τουρκία πλέον κινείται επιθετικά για υφαρπάξει ελληνική γη .

Γι' αυτό  το καλύτερο που έχει να κάνει η Αθήνα είναι να δώσει κανόνες εμπλοκής στους επικεφαλείς των ενόπλων δυνάμεων και να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία ακόμα και για πόλεμο εφόσον συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο οι Τούρκοι.

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εθνική μειοδοσία και τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...