Κόσμος

Σκληρές εικόνες: «Λιώνουν» οι Τούρκοι στρατιώτες μέσα στις γερμανικές λαμαρίνες των Leo - Εκδίκηση Ρωσίας μέσω Κούρδων - Σκέψεις Ερντογάν για αύξηση θητείας


Του Βασίλη Καπούλα

Σοκ και δέος επικρατεί στη Τουρκία από το εκπληκτικό σημάδι των γυναικών του YPJ. Περνάνε "σουβλάκια" τα τουρκικά άρματα μάχης από μεγάλη απόσταση με εκπληκτική ακρίβεια. Οι εικόνες με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην τηλεόραση και οι συνεχείς απώλειες του τουρκικού στρατού, έχουν διαλύσει την ψυχολογία του κοινωνικού ιστού της χώρας .

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις δέχτηκαν σφοδρότατες επιθέσεις στο χωριό Ali Kar στην περιοχή Bulbul  βόρεια της Αφρίν από τις κουρδικές δυνάμεις. Παίζεται ιδιότυπος υπόγειος πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας μετά τα γεγονότα στην Ιντλίμπ και τον βομβαρδισμό της τουρκικές στρατιωτικής φάλαγγας.

Οι Τούρκοι δέχτηκαν κύματα ATGM κατά αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων. Μετρήθηκαν τουλάχιστον 10 ATGM όλα ήταν Konkurs εκτός από 1 Toophan.

Πέντε στρατιώτες βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις γερμανικές λαμαρίνες ενώ συνολικά σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι.

Ο αριθμός των νεκρών του FSA είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τρία τουρκικά Leopard καταστράφηκαν ολοσχερώς και πέντε τεθωρακισμένα. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό απωλειών.

Επικρατεί σοβαρός προβληματισμός στην τουρκική ηγεσία γιατί όπως λένε "ξαφνικά ενισχύθηκε η αντίσταση των Κούρδων με νέες τακτικές και όπλα".

Οι Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν μόνο χθες σε ειδικές επιχειρήσεις και ενέδρες σκοτώθηκαν 18 Τούρκοι στρατιώτες και κατέστρεψαν δύο στρατιωτικά οχήματα.

Σήμερα άλλοι 13.

Τα τμήματα των εντατικών στα τουρκικά νοσοκομεία «γέμισαν» από Τούρκους στρατιώτες και πολίτες από τα ΝΑ της χώρας,  σε Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις και έχει δοθεί  συναγερμός σχετικά με την υγιεινή, και την ικανότητα αντιμετώπισης νέων περιστατικών.

Οι πτέρυγες έκτακτης ανάγκης στα τουρκικά νοσοκομεία έχουν κακές συνθήκες υγιεινής και η έλλειψη ικανότητας, ενώ ο σύλλογος των Ιατρών της χώρας έδωσε το στίγμα του τι συμβαίνει στην χώρα πραγματικά.

Δείτε τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Ο τουρκικός στρατός έχει σοβαρές απώλειες όχι μόνο σε νεκρούς αλλά σε τραυματίες οι οποίοι φτάνουν πάνω από 100 .

Πρόκειται για απώλειες όχι μόνο σε στρατιωτικό προσωπικό αλλά και σε πολίτες από τις ρουκέτες που πέφτουν σε πόλεις στα σύνορα με τη Συρία.

Η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” μπορεί να ξεκίνησε ορμητικά, αλλά όσο οι μέρες περνούν οι δυσκολίες της επιχείρησης μεγαλώνουν.

Σ΄ αυτό το κλίμα ήρθαν να προστεθούν και οι έντονες φήμες για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις σχετικές φήμες. Ομως σύμφωνα με τουρκικές πηγές Ακάρ και Ερντογάν το εξετάζουν.

Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει τον πόλεμο στην Συρία αναφέροντας σε ειδική ανακοίνωση την ανάγκη για «ειρήνη και ευημερία».

Στην ουσία πρόκειται για κραυγή αγωνίας για τα θύματα που πολλαπλασιάζονται συνεχώς και γεμίζουν νεκροτομεία και νοσοκομεία στην Τουρκία.

Επίσης ομάδα 170 προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, ηθοποιοί και συγγραφείς, υπέγραψαν μια επιστολή όπου απηύθυνε έκκληση υπέρ του τερματισμού του πολέμου.

Η επιστολή εστάλη την περασμένη εβδομάδα στους βουλευτές, μεταξύ αυτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Η εφημερίδα Hürriyet σε ρεπορτάζ της για την «καθαριότητα» στα νοσοκομεία αποκαλύπτει «άθελα της»,  ότι οι απώλειες Τούρκων πολιτών και στρατιωτών αυξάνονται και το πρόβλημα με τα κενά κρεβάτια στις εντατικές αυξάνεται δραματικά.

Επισκέφτηκε έξι διαφορετικά νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη για να εξετάσει τα τμήματα των εντατικών  μετά από καταγγελίες για «συνωστισμό» και παρατήρησε δεκάδες ασθενείς που περιμένουν πάνω από δύο ώρες για να δουν γιατρό.

Οι πληροφορίες για πολλά θύματα επιχειρούνται να «κουκουλωθούν» με φίμωση των ΜΜΕ, και των κοινωνικών δικτύων, αλλά και αθρόων συλλήψεων.

Μιλάμε για τα νοσοκομεία Kartal State Hospital, το Göztepe Training and Research Hospital, και το νοσοκομείο Ümraniye κά  , όπου ουρές συγγενών  στο εξωτερικό του κτιρίου.

Οι αίθουσες έκτακτης ανάγκης φιλοξενούν φορεία ασθενών.

Οι Τούρκοι στρατιώτες σίγουρα θα έχουν μια προτεραιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συνεχή είναι τα πολεμικά επεισόδια και οι νέοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώνονται στο αποκαλούμενο «τουρκικό βιετνάμ» όπως έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές η περιοχή της Βόρειας Συρίας.

Εεπίσης οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών και πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής κατασκευής SA-18 από Κούρδους  στην περιοχή Afrin της Συρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, τα όπλα και τα πυρομαχικά που ανήκουν στις οργανώσεις PKK / KCK / PYD-YPG και Daesh κατασχέθηκαν στις 30-31 Ιανουαρίου στην Afrin.

Συνολικά, ένας πυραύλος αεροπορικής άμυνας SA-18, τέσσερα Kalashnikovs, δύο πολυβόλα, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών RPG-7, τέσσερις πυραύλους, ένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή, τρία πυροβόλα όπλα, ένα αντιαρματικό όχημα, δύο χειροβομβίδες, χειροκίνητα ραδιόφωνα και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών ελαφρού οπλισμού κατασχέθηκαν.

Αυτό μεταφράζεται στην «στρατιωτική γλώσσα», ότι οι Κούρδοι κατέχουν μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων θανατηφόρων  οπλικών συστημάτων  και οι απώλειες των Τούρκων θα αυξηθούν σε αέρα και έδαφος..από εδώ και στο εξής.

Δείτε Βίντεο από τις επιθέσεις των Κούρδων
https://twitter.com/AfarinMamosta/status/959109933177458690?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/959400269267251200?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/959839258436603907?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=RO3Xr2A7a7shttps://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=fKN1LJULmt4

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ