Μέση Ανατολή

Απλώνεται ο Στόλος του Ισραήλ στην Α.Μεσόγειο: Σε ετοιμότητα μάχης και η 1η ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών!

Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ βλέπει πόλεμο σε δύο μέτωπα και δίνει εντολή να ετοιμαστούν τόσο οι χερσαίες δυνάμεις όσο και ο Στόλος της χώρας. Ηδη τα ισραηλινά πυρηνικά υποβρύχια έχουν απλωθεί στη Μεσόγειο.

Το Ισραήλ βλέπει ότι πρέπει να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα ασφαλείας στην Μεσόγειο που προέρχεται κυρίως από Λίβανο. Βλέπει στην ουσία μια ιδιότυπη συμμαχία Τουρκίας-Λιβάνου-Ρωσίας που απειλεί τις εξέδρες φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο.

Πανέτοιμη και σε εγρήγορση είναι η ισραηλινή ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών για Λίβανο μετά τον τραυματισμό 4 στρατιωτών από βόμβα της Χαμάς , η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην  πολιτική ηγεσία στο Τελ Αβίβ.

Αυτό είναι  η αφορμή διότι το αίτιο είναι άλλο και ονομάζεται ...Ιράν.

Και το Ιράν αυτή τη στιγμή παίζει σημαντικό ρόλο και στη Μεσόγειο....

Μετά από επίπονες  προετοιμασίες εβδομάδων, η επίλεκτη ισραηλινή ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών , συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων ωρών ασκήσεv με πραγματικά πυρά σε κατοικημένες περιοχές , είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για δράση.

Για να προετοιμασθούν καλύτερα οι Ισραηλινοί υλοποίησαν για πρώτη φορά άλμα παρουσία μεγάλης δύναμής της ταξιαρχίας στη περιοχή της Ιουδαίας , στην οποία οι Ισραηλινοί κομάντος υλοποίησαν προσομοίωση εισβολής σε κατοικημένο τόπο, (μέρος του αστικού πολέμου) για να μάθουν να εξουδετερώνουν τους  αντάρτες της Χεζμπολάχ  και τους Ιρανούς στρατιωτικούς που θεωρούνται εξπέρ σε αυτό το είδος πολέμου  .

Κύριος σκοπό του ισραηλινού γενικού επιτελείου η ταχύτατη ανεύρεση των πυραύλων και βαρέων όπλων της Χεζμπολάχ

Ο  Διοικητής της Ταξιαρχίας Ταξίαρχος  Raviv Shemer είπε ότι «η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών  έχει εκπαιδευτεί  για να πολεμήσει  σε ακραίες συνθήκες με αποστολές άκρως επικίνδυνες σε αστικό περιβάλλον .

Ενώ αυτή την εβδομάδα υλοποιήθηκε εντατική προετοιμασία για «πολεμικές επιχειρήσεις», η οποία  περιλάμβανε  πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων, πολλές ώρες προσομοίωσης  «μάχης» με πραγματικά πυρά, και διάφορες μορφές πάλης εντός κατοικημένου τόπου".

«Οι στρατιώτες μας στάθηκαν εντυπωσιακά  με εξαιρετική αντοχή, και είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμοι για την επόμενη μάχη», δήλωσε ο διοικητής της Ταξιαρχίας .

Σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές , ο ισραηλινός στρατός θα δράσει πιθανότατα αρχικά κατά του Λιβάνου με αυτού τους είδους τις δυνάμεις θέλοντας να εξουδετερώσει, σημαντικές δυνάμεις και καίρια σημεία , πριν την εισβολή μεγαλύτερων δυνάμεων .

Η επίλεκτη Ταξιαρχία  του Ισραηλινού στρατού είναι σε πλήρη ετοιμότητα μάχης για δράση εντός του Λιβάνου, σε επιλεγμένα σημεία,  στα οποία θεωρείται ότι υπάρχουν μαχητές της Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί , οι οποίοι έχουν ως στόχο εγκαταστάσεις εντός του ισραηλινού εδάφους, ενώ φέρονται να ετοιμάζουν επιθέσεις κατά των εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Όλα αυτά ενώ ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ  Avigdor Lieberman δήλωσε πριν λίγο  με αφορμή των τραυματισμό 4 Ισραηλινών στρατιωτών ότι «όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς ήταν  πίσω από τη βόμβα που τραυμάτισε τέσσερις στρατιώτες μας και αυτό θα το λύσουμε μια και καλή».

«Ο ισραηλινός στρατός (IDF) θα διευθετήσει το θέμα μια και καλή με όλους», δήλωσε ο ο πρωθυπουργός Νετανιάχου , ο οποίος συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «το Ισραήλ δεν θα αγνοήσει τις προσπάθειες παραβίασης της κυριαρχίας τους και των τραυματισμό  στρατιωτών του».

Ο υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν πραγματοποίησε επιθεώρηση   στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας και επισκέφθηκε το χώρο όπου οι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν το Σάββατο, όταν εξεράγη   βόμβα κοντά στο φράκτη ασφαλείας.

Ο ίδιος  δήλωσε ότι όλα τα σημάδια δείχνουν ότι " η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και συνδέεται με το Ιράν, είναι πίσω από την επίθεση και ορκίστηκε ότι η ισλαμική τρομοκρατική ομάδα «θα to πληρώσει».

«Είναι σαφές ότι η Χαμάς ήταν πίσω από το γεγονός, το οποίο προφανώς έχει συνέπειες πολλές  συνέπειες», είπε.

Επέκρινε την Χαμάς ότι «χρησιμοποιεί  τους κατοίκους της Γάζας ως πυρομαχικά¨», λέγοντας: «Όταν η Χαμάς στέλνει πολίτες σε σύγκρουση με τους Ισραηλινούς στρατιώτες  στο φράκτη, γνωρίζει το τίμημα  που συνεπάγεται».

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ «δεν θα αγνοήσει τις προσπάθειες να παραβιαστεί η κυριαρχία του Ισραήλ ή να βλαφθούν  στρατιώτες και  κάτοικοι μας και αυτό το  έχουμε αποδείξει επανειλημμένα.

Κάθε πράξη επιθετικότητας από τα τρομοκρατικά στοιχεία θα συναντήσει  και μια ισχυρή και αποφασιστική απάντηση εκ μέρους μας. Δεν θα δεχτούμε πυραυλικές επιθέσεις στα σύνορα μας».

Πρόφατες πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι εκατοντάδες Ιρανοί Φρουροί έχουν διεισδύσει στο Λίβανο  με σκοπό την πρόκληση δολιοφθορών στις ισραηλινές εξέδρες εξόρυξης,  στα κοιτάσματα Λεβιάθαν και Ταμάρ, σημαίνοντας συναγερμό στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ενώ ιρανικοί πύραυλοι εφοδιάζουν τις δυνάμεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ προμηνύοντας νέο γύρο πολέμου  στην Ανατολική Μεσόγειο …η οποία έχει καταστεί το «καυτό σημείο» του πλανήτη.

 

https://youtu.be/l-CttgR6GWY?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ