Αρχείο

Εδώ βρίσκεται η αιτία του επερχόμενου Αρμαγεδώνα: Ιρανικός αγωγός προς Ελλάδα - Ιράν,Χεζμπολάχ αναλαμβάνουν πολεμική δράση στη Μεσόγειο

Το Ιράν ετοιμάζεται να βάλει «μπουρλότο» στα ισραηλινά θαλάσσια οικόπεδα από τα οποία θα ξεκινήσει την πορεία του ο αγωγός φυσικού αερίου East Med προς την Κρήτη και την Ελλάδα,  με ένα σχέδιο «τρομοκρατικών επιθέσεων», θέλοντας να ακυρώσει τα πάντα λόγω του προτεινόμενου  ιρανικού αγωγού.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ και οι επικεφαλείς των αποκαλούμενων  επαναστατικών Φρουρών σύμφωνα με ιρανικό κανάλι, «μοιράστηκαν» όλες  τις πληροφορίες σχετικά με τις σημαντικές τοποθεσίες και  εικόνες των σημαντικών κέντρων του Ισραήλ , τα οποία θα αποτελέσουν το επόμενο διάστημα στόχο του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και των εξεδρών εξόρυξης στα θαλάσσια οικόπεδα «Ταμάρ» και «Λεβιάθαν».

Οι πληροφορίες των τοποθεσιών και των εικόνων  των σημαντικών κέντρων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο ειδικής σύσκεψης Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων και των ηγετών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του Νασράλα, γεγονός το οποίο δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή καθώς αποκαλύπτει ότι είμαστε πολύ κοντά στην πολεμική σύρραξη Ιράν και Ισραήλ.

Η σχετική «καυτή» ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Hasan Nasrallah όταν τελείωσε το βίντεο, αφορούσε κατηγορίες και κατάρες κατά  των Ισραηλινών, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο ετοιμάζουν εισβολή σε νότια Συρία και Λίβανο σχεδόν ταυτόχρονα .

Οι χώροι όπου το Ιράν έχει «κυκλώσει» ως στόχους προτεραιότητας μέσω του βίντεο ήταν οι θαλάσσιες περιοχές Karish, Tamar και Leviathan.

Αυτά τα θαλάσσια οικόπεδα φέρονται  να είναι ζωτικής σημασίας πεδία φυσικού αερίου για το Ισραήλ, τα επόμενα 50 χρόνια και οποιαδήποτε «βλάβη» θα κοστίσει μυθώδη ποσά στην οικονομία της χώρας , την οποία έχουν στο στόχαστρο οι Ιρανοί.

Αλλά αυτές οι εικόνες έφεραν μια άλλη διαπίστωση.

Υποστηρίχθηκε ότι τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει το Ιράν έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και ποσότητα και ένας αγωγός δια μέσου Συρίας και Ιράκ  θα «έλυνε τα χέρια» σαφώς  της Τεχεράνης για τα επόμενα χρόνια.

Ο ισχυρισμός των Ρώσων είναι ότι ο πόλεμος στη Συρία προκλήθηκε για να ακυρωθεί αυτός ο ιρανικός αγωγός που θα κατέληγε στην Ευρώπη.

Σήμερα σύμφωνα με το  πρακτορείο ειδήσεων Fars ο Μοχσέν Ρεζάι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα εξαφανίσει από τον χάρτη το Τελ Αβίβ σε περίπτωση που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διατάξει, όπως προειδοποίησε, την ανάληψη δράσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά στα άσοφα λόγια του Νετανιάχου πρέπει να πω ότι αν κάνουν έστω και την παραμικρή απερίσκεπτη κίνηση κατά του Ιράν θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ και δεν θα δώσουμε στο Νετανιάχου τη δυνατότητα να διαφύγει», τόνισε.

Αυτό δείχνει ότι είμαστε κοντά σε μια πολεμική αντιπαράθεση Ιράν και Ισραήλ με τα αίτια όμως να αφορούν αγωγούς , τον ιρανικό και το Ισραηλινό.

Υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2016 , μετά την δημοσιοποίηση της συμφωνίας της κρατικής ρωσικής εταιρείας  «Gazprom» με το Ιράν για το τεράστιο κοίτασμα South Pars, βγήκαν οι χάρτες για τον αγωγό Ιράν-Ιράκ-Συρία-Ανατολική Μεσόγειο-Κύπρος-Ελλάδα.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι κατατοπιστική.

Ένα τέτοιο έργο από το μεγαλύτερο διαστάσεων ενεργειακό κοίτασμα φυσικού αερίου στο κόσμο,  θα επισκίαζε , σύμφωνα με ειδικούς  τον διατεινόμενο αγωγό του Ισραήλ δια μέσω της Ελλάδος.

Για αυτό η πατρίδα μας είναι τόσο σημαντική και κομβική για τα ρωσικά σχέδια τα οποία φυσικότατα αφορούν και τα υπόλοιπα Βαλκάνια τα οποία επικεντρώνουν το ενδιαφέρων της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ως περιοχές διέλευσης φυσικού  αερίου στην Ευρώπη .

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων παιχνίδι στο οποίο εμπλέκονται δύση και ανατολή και στην κυριολεξία στην μέση κρύβεται η Ελλάδα, την οποία με φαιδρό τρόπο εκβιάζουν οι υπάλληλοι της Τρόικας.

«Για την αποπληρωμή του χρέους προς τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τομέα «South Pars, επιτύχαμε μια σπουδαία συμφωνία », είχε δηλώσει τότε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος της «Gazprom» Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», και η συμφωνία ισχύει και είναι ενεργή.

Η ρωσική εταιρεία  «Gazprom» (30% ), μαζί με τη γαλλική Total (40%) και την Petronas της Μαλαισίας (30%) συμμετείχαν στην 2η και 3η φάση της ανάπτυξης του τομέα «South Pars» στον  ιρανικό  τομέα του Περσικού Κόλπου.

Η ιρανική εταιρία πετρελαίου (NIOC) θα υλοποιήσει με την έναρξη του έργου όλες  τις "απαιτούμενες" ανεπλήρωτες οφειλές προς τους συμμετέχοντες του προγράμματος 2002-2010. Το 2010, οι πληρωμές είχαν ανασταλεί λόγω των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Το σχέδιο αφορά στην ουσία την κατασκευή αγωγού που θα διασχίζει το Ιράν -Ιράκ και  Συρία που θα είναι και η πιο σύντομη διαδρομή και θα καταλήγει, εμείς εκτιμάμε στην Ταρτούς που κατασκευάζεται η μόνιμη ρωσική βάση.

Πρόκειται για τον  αγωγό φυσικού αερίου  που θα ξεκινά από το κοίτασμα South Pars – North Dome του Περσικού Κόλπου,  που αποτελεί «το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο», με στόχο να διασχίσει  τη Συρία προς την Ευρώπη, ακυρώνοντας τον αγωγό  από το  Κατάρ ( που είχε την υποστήριξη της Δύσης).

Και όπως συμβαίνει συνήθως στους διεθνείς ανταγωνισμούς, έτσι και στην περίπτωση της Συρίας, ο πόλεμος ήταν ο μόνος που θα διέκοπτε αυτά τα σχέδια. Τώρα όμως που οι τζιχαντιστές έχουν εξολοθρευτεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τα σχέδια αυτού του αγωγού έχουν πέσει ξανά στο τραπέζι.

Ο  συριακός πόλεμος σίγουρα  ξεκίνησε «επί σκοπώ»  και όχι «κατά σύμπτωση» όταν ο Ασαντ υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που επρόκειτο να συνδέσει το Ιράν με το Ιράκ και τη Συρία.

Τότε ήταν ακόμη η εποχή που ο Ασαντ προωθούσε, στο πλαίσιο της μεγαλεπήβολης στρατηγικής των «τεσσάρων θαλασσών», τη μετατροπή της Δαμασκού σε ενεργειακό-οικονομικό κόμβο μεταξύ Μεσογείου, Κασπίας, Περσικού και Μαύρης Θάλασσας (ή αλλιώς Αιγύπτου, Ιράκ, Ιράν και Τουρκίας).

Μήπως όμως και για αυτό ο Ερντογάν ξεκίνησε τις απειλές προς την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Κύπρο και Α.Μεσόγειο, γνωρίζοντας τα πραγματικά σχέδια του Κρεμλίνου;  

Το παιχνίδι αυτό αφορά σοβαρά την Ελλάδα , και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι η χώρα μας σύρεται από μνημόνιο σε μνημόνιο και  από τουρκική απειλή σε τουρκική  απειλή για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...