Πολιτική

Δείπνο Μητσοτάκη - Σαμαρά στην Καλαμάτα με μενού... το Σκοπιανό

Η διήμερη περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ που ξεκίνησε σήμερα στους νόμους Ηλείας και Μεσσηνίας λαμβάνει ξεχωριστή πολιτική σημασία, την ώρα που κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες για το όνομα της ΠΓΔΜ και ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος για το Σκοπιανό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί,να ξεκινάει το πρόγραμμα της εξόρμησης του από την Ηλεία, ωστόσο τα βλέμματα στρέφονται στην παρουσία του απόψε το βράδυ στη γενέτειρα του προκατόχου του Αντώνη Σαμάρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο θα δώσει το παρών, αλλά οι δυο άνδρες θα δειπνήσουν μαζί.

Το τραπέζι στον πρόεδρο της ΝΔ θα κάνει στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς, την παραμονή της Υπαπαντής, αμέσως μετά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη από την ομιλία που θα πραγματοποιήσει απόψε το βράδυ στην Ηλεία.

Με το ζήτημα του ονοματολογικού της γείτονος χώρας να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα, το τετ α τετ των δυο ανδρών αποκτά ξεχωριστή σημασία, την ίδια στιγμή όπου ο τοπικός ιεράρχης Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με δημόσιες δηλώσεις του έχει ταχθεί κατά των συλλαλητηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Καλαμάτας για την γιορτή της Υπαπαντής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης που θα συνοδεύονται από τις συζύγους τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πληροφορίες φέρουν τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα να παρεμβαίνει με δήλωση του στις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, στηρίζοντας ανοιχτά τις συγκεντρώσεις των πολιτών, ενώ από το περιβάλλον του άφηναν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να παραστεί ακόμα και στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα

Και όλα αυτά, την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ έχει δώσει τη δυνατότητα στους γαλάζιους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση για το αν θα παραστούν ή όχι την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, τακτική που ακολούθησε και για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά από τον νόμο Ηλείας όπου και θα επισκεφθεί τη Βάρδα, τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη, την Αμαλιάδα και τη Ζαχάρω, ενώ στις 19:00, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...