Κοινωνία

Δάσκαλοι: Τα κτίρια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για να πάνε στο νηπιαγωγείο τα 4χρονα

Τη σταδιακή υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων έως πέντε ετών στο νηπιαγωγείο, προβλέπει μεταξύ άλλων διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής, έκανε λόγο σήμερα σε συνέντευξή του, για δυσκολίες -κυρίως κτιριακής φύσεως- όσον αφορά στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

«Οι δάσκαλοι εδώ και καιρό ζητούσαν να υπάρξει υποχρεωτικότητα σε όλη την Ελλάδα για τη φοίτηση παιδιών από την ηλικία 4 ετών στα νηπιαγωγεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικινής, μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

«Πολλά κτήρια έχουν ήδη προβλήματα. Το ζήτημα, όμως, θα μπορούσε να λυθεί είτε με ιδιόκτητα κτίρια είτε με ενοικιαζόμενα», σημείωσε εν συνεχεία.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, ο κ. Κικινής αφενός χαρακτήρισε «πρόβλημα το ότι έχει εγκαταλειφθεί η δημόσια εκπαίδευση στα μνημονιακά χρόνια» και αφετέρου υπενθύμισε ότι «υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καθώς έχουν να γίνουν 8 χρόνια προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ