Κόσμος

Δάσκαλε που δίδασκες...- Η "αλάνθαστη" Γερμανία πρώτη στην Ευρώπη για τη φτώχεια που απειλεί τους ανέργους της!

Μπορεί οι Γερμανοί να μας «δείχνουν το δρόμο», κουνώντας μας αυστηρά το δάχτυλο όταν παρεκκλίνουμε, συμβάλλοντας λίγο ή πολύ στην κατάσταση της κρίσης και της ανεργίας στη χώρα μας, δε σημαίνει, όμως πως τα καταφέρνουν καλύτερα στη δική τους!

Οι Γερμανοί άνεργοι πολίτες είναι κι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν φτωχοί σε σχέση με ανέργους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με νέα στατιστική έρευνα!

Μπορεί να αποτελεί τη χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη και μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο, ωστόσο οι άνεργοι πολίτες της ζουν με τον εφιάλτη της φτώχειας. Ο λόγος για τη Γερμανία, της οποίας οι άνεργοι απειλούνται από τη φτώχεια περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την EUROSTAT, γράφει η εφημερίδα «Die Welt».

O κίνδυνος φτωχοποίησης ανέρχεται σε ποσοστό 70,8% στη Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 48,7%. Η χώρα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν οι άνεργοι πολίτες της φτωχοί, μετά τη Γερμανία, είναι η Λιθουανία με σαφώς μικρότερο ποσοστό, 60,5%. Ακολουθούν η Λετονία με 55,8%, η Βουλγαρία με 51,4% και η Σουηδία με 50,3%. Μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνεργοι στη Φινλανδία και την Κύπρο με 37,3%, η Δανία με 38,6% και η Γαλλία με 38,4%. Η Κάτια Κίπινγκ, η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς, χαρακτήρισε τα στοιχεία «ηχηρό χαστούκι στο Χριστιανοδημοκρατικό (CDU), Χριστιανοκοινωνικό (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD)».

Ο μεγάλος συνασπισμός «φέρει την ευθύνη για την καταστροφική κατάσταση και προφανώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει σε αυτήν κάτι» , πρόσθεσε η Αριστερή πολιτικός. Η κ. Κίπινγκ επανέλαβε, επίσης, την απαίτηση της Αριστεράς να καθιερωθεί ένα κατώτατο ποσό για τους ανέργους, ύψους 1050 ευρώ μηνιαίως, ώστε να εκλείψει η φτώχεια των ανέργων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Επίσης, οι Πράσινοι αξιολόγησαν την πανευρωπαϊκή γερμανική ως «τραγική απόδειξη των αδυναμιών του κοινωνικού μας συστήματος» καταλήγει η συντηρητική «Welt».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...