Πολιτική

«Βόμβα» Χρυσόγονου για Novartis: Αδύνατη πλέον η δίωξη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση

Στην αποκάλυψη, ότι η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά των φερόμενων ως εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, προχώρησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6.

«Το βέβαιο είναι, ότι η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, διότι έχει παρέλθει ολόκληρη βουλευτική περίοδος, η επόμενη, από την υποτιθέμενη τέλεση των αδικημάτων, με τη διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο του 2015. Συνεπώς παρήλθε η προθεσμία εντός της οποίας μπορούσε να ασκηθεί η δίωξη από τη Βουλή.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 86 ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη για αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση καθηκόντων υπουργού ή πρώην υπουργού, μόνο μέχρι το πέρας το πέρας της δευτέρας τακτικής συνόδου της επόμενης από τη διάπραξη του αδικήματος, βουλευτικής περιόδου. Κάποια από τα αδικήματα ίσως να είναι το 2009, 2010 κτλ, αυτά ούτε να τα συζητάμε, αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν αδικήματα που τελέστηκαν από το 2012 έως το 2014, τον Ιανουάριο του ’15 διαλύθηκε η Βουλή, άρα έπρεπε μέσα στις πρώτες δύο τακτικές συνόδους να ασκηθεί δίωξη.

Η επόμενη βουλευτική περίοδος τελείωσε όμως ολόκληρη τον Αύγουστο του ’15 με τη διάλυση της Βουλής, άρα η Βουλή δεν μπορεί να ασκήσει τώρα δίωξη.

Αν παρά ταύτα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, βγάλει πόρισμα και η Βουλή αποφασίσει να ασκήσει δίωξη, τότε απλώς θα οδηγήσει σε απαλλαγή των κατηγορουμένων με βούλευμα από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα διαπιστώσει το προφανές: ότι υπήρξε πάροδος της αποσβεστικής προθεσμίας και επ” αυτού δεν χωράει καμία αμφιβολία, δεν είναι θέμα ερμηνείας.»

«Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη» εκτίμησε ο κ. Χρυσόγονος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...