Κοινωνία

Ασπρόπυργος: Σοκ! Δασκάλες βασάνιζαν νήπια

 

Μια απίστευτη ιστορία κακοποίησης παιδιών σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου φέρνει στο φως η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος ενημερώθηκε για τα όσα είχαν καταγγείλει γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στον Β’ βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και για το λόγο αυτό παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων στον Δήμο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, μέχρι που το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα «ΓΟΝΕΙΣ» όπου μίλησαν και πρώην εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό. Τα όσα μάλιστα περιέγραψαν στο δημοσιογράφο της ιστοσελίδας είναι σοκαριστικά.

Η Σοφία Μουρατίδη αναφέρει: «Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν τρελή επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία».

Κατά τα όσα βρίσκονται στο «ΓΟΝΕΙΣ» πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του πρώην προέδρου ΚΕΔΑ Ασπροπύργου στον οποίο απευθύνθηκαν γονείς και μέλη του προσωπικού του Β' βρεφικού ενημερώνοντάς τον για το θέμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν έπραξε απολύτως τίποτα αντιθέτως επέπληξε μέλος του προσωπικού απαξιώνοντας παράλληλα και τους ίδιους του γονείς που έφτασαν στο γραφείο του. Για τον πρώην πρόεδρο η κυρία Σοφία Μουρατίδη που έκανε την πρακτική της στο σταθμό και «έσπασε» τη σιωπή της για τα όσα συνέβαιναν εκεί είπε στο «ΓΟΝΕΙΣ» ότι: «Από το ΚΕΔΑ Ασπροπύργου με απείλησαν λέγοντας μου ότι αν δεν υπογράψω υπεύθυνη δήλωση αποσύροντας τις καταγγελίες μου, θα μου κόψουν τη σχολή και θα σταματήσω τη φοίτηση επειδή όταν δούλευα και έκανα πρακτική ταυτόχρονα πήγαινα και σχολείο. Πρόλαβα και έβγαλα φωτογραφία την υπεύθυνη δήλωση. Όταν μίλησα στη συγκέντρωση των γονέων και τα είπα όλα ο Γιώργος Φίλης -πρώην πρόεδρος ΚΕΔΑ- μου έκοψε το μισθό μου επειδή όπως είπε δεν έλαβα την άδειά του και πήρα πρωτοβουλία να μιλήσω χωρίς την έγκρισή του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από τη διευθύντρια αλλά και άλλες δασκάλες όπως ότι χτύπαγαν στα κεφάλια τα παιδιά, τα έσπρωχναν τους φώναζαν και τα έβριζαν ή ακόμη όταν εκείνα έκλαιγαν τα σκέπαζαν με μαξιλάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου αγνοούσε τις καταγγελίες και απέφευγε να δώσει επίσημα εξηγήσεις διαρρέοντας ότι δεν γνώριζε κάτι.

Κατά τις μαρτυρίες του προσωπικού η δράση των τριών υπευθύνων δεν σταματούσε μόνο στις κακοποιήσεις. Λάτρεις του καλού καφέ καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους. Όσο οι τρεις χαλάρωναν 30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα η οποία μάλιστα έκανε την πρακτική της.

Οι καταγγελίες γονέων είναι συγκλονιστικές.

«Ήμασταν στις κούνιες μίλαγα με το παιδί για τη σχολική χρονιά. Το παιδί μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε, του τραβούσε τα μαλλιά και το έβριζε. Έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά του καθημερινά όταν τον πήγαινα σχολείο κάθε πρωί έκλαιγε και δεν ήθελε να μπει στον παιδικό. Απόρησα διότι το παιδί μου είναι ένα πολύ κοινωνικό αγόρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό σε βάρος του. Το παιδί μου μίλησε και μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε. Όταν το παιδί άλλαξε τάξη το παιδί και πλέον το ανέλαβε άλλη δασκάλα τότε μου μίλησε γιατί του έκανε εντύπωση ότι πια δεν το χτυπάνε. Μπροστά μου είδα την καθαρίστρια (ΑΜΕΑ) να βρίσκεται εντός της τάξης του γιου μου ενώ δεν θα έπρεπε, κρατούσε ένα παιδάκι από τα χέρια και το χαστούκιζε. Έβαλα τις φωνές και η υπεύθυνη την απομάκρυνε προσπαθώντας να τη δικαιολογήσει» είπε μια μητέρα στο «ΓΟΝΕΙΣ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...