Στρατός Ξηράς

Αποκάλυψη : Ιδρύεται «Τάγμα βιοχημικού πολέμου» στην 1η Στρατιά» !

Μνημόνιο συνεργασίας για την  ίδρυση Τάγματος Βιοχημικού Πολέμου με έδρα την 1 η Στρατιά στη Λάρισα υπέγραψαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Δημ. Κουρέτα.

Ο  Καθηγητής κ. Κουρέτας αποκαλύπτει πως έχει εκπονηθεί σχε­διασμός για την ίδρυση Τάγματος Βιοχημικού Πολέμου με έδρα την 1 η Στρατιά στη Λάρισα

Μάλιστα, προς τούτο έχει υπογραφεί – από τον Σε­πτέμβριο του 2017 – μνημόνιο συνεργασίας με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Δnμόκριτο Ζερβάκn.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφε­ρόμενος στη σπουδαιότητα του Τάγματος, υπογραμμίζει πως θα έχει καθαρά αμυντικό σκοπό.

Η στελέχωσή του θα γίνεται από εξειδικευμένα στελέ­χη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία θα εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοξικολογίας»και θα μπορούν να επέμβουν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και ειδικά σε περιπτώσεις βιοτρομοκρατίας.

Υπογραμμίζεται πως κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στην Ελλάδα και με τnν ίδρυση του Τάγματος θα αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειας της χώρας.

Σαφώς θα πρέπει να τονιστεί πως μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί περιστατικό βιοτρομοκρατίας εντός των συνόρων, ούτε ποτέ έχει υπάρξει απειλή για κάτι τέτοιο.

Όμως το Τάγμα με τα εξειδικευμένα στελέχη θα έχει τη δυνατότητα να επέμβει -εφόσον κληθεί- όπου χρειαστεί στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, θα αναβαθμίσει επιχειρησιακά ακόμα περισσότερο την 1η Στρατιά, η οποία αποτελεί βασικό Πυλώνα της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα στόχος είναι το Τάγμα Βιοχημικού Πολέμου να έχει ιδρυθεί στην έδρα της 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα, έως το 2021.

Πάντως, ήδη υπάρχει μια πρώτη «μαγιά» στελεχών καθώς από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοξικολογία» έχουν αποφοιτήσει πέντε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τής Αστυνομίας.

larissanet.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ