Εσωτερική Ασφάλεια

Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο καθηγήτριας του Παντείου για τον Γιαγτζόγλου

Στο γραφείο της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνας Ζαραφιώτου, επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο και κατηγορούμενο για αποστολή τρομοδεμάτων – ανάμεσα σε αυτά και εκείνο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο – Κωνσταντίνο Γιατζόγλου.

Όπως κατήγγειλε η καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφιώτου, οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της την ώρα που απουσίαζε και προκάλεσαν φθορές ενώ έσπασαν την πόρτα. Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Όταν η ΕΚΑΜ μπήκε στο κελί του Κ. Γιατζόγλου προκειμένου να μεταφερθεί και πάλι στη Λάρισα, δημιουργήθηκε ένταση εντός του Κορυδαλλού με τους κρατούμενους κυρίως της Α και Δ πτέρυγας – μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς – να προχωρούν σε κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε αρκετές ενέργειες με τις οποίες δηλώνουν πως στέκονται αλληλέγγυοι στον Κ. Γιατζόγλου, όπως η σημερινή κατάληψη στην εφημερίδα Αυγή, η επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής, η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, οι επιθέσεις σε καταστήματα στην Ερμού κ.α. ενώ παράλληλα εκτόξευσαν απειλές πως θα ισοπεδώσουν την πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ